• Elevi impactați: 225 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala Nicolae Bălcescu, sat Rotărăști, Comuna Nicolae Bălcescu, județul Vâlcea
 • Nevoi menționate: Autobuz școlar
Problema sesizată

Localitatea Nicolae Bălcescu este reprezentata printr-o singura școală, Școala Gimnaziala Nicolae Bălcescu, Sat Rotărăști, situata în centrul localității, unde învață aproximativ 225 de elevi și prescolari. Transportul școlar este foarte anevoios și implica perioada mare de timp având în vedere ca localitatea este foarte mare ca suprafata. Elevii sunt adunați din 17 sate. Transportul se efectuează cu ajutorul a doua microbuze școlare de capacitate mica, 17 locuri fiecare. Microbuzele parcurg zilnic circa 130 km fiecare. Ambele au o vechime de 15 ani, sunt uzate și necesita, o data, de doua ori pe an, reparații costisitoare. Anul acesta, unul dintre microbuze a stat câteva săptămâni în service (în doua etape) , timp în care transportul elevilor s-a efectuat cu microbuz închiriat cheltuind-se astfel o suma semnificativa pentru închiriere. Părinții sunt nemulțumiți de starea microbuzelor care pun în pericol transportul elevilor și de timpul de așteptare al copiilor pentru transportul către casa. De asemenea sunt nemulțumiți de faptul ca microbuzele au un număr mic de locuri și copiii stau în picioare. Actualmente este și mai greu. Fiind pandemie, normele de transport sunt greu de respectat implicând ore întregi pentru transportul tuturor elevilor la și de la școală. În localitate nu exista alternativa pentru naveta elevilor deoarece transportul în comun nu străbate decât 2-3 sate. De asemenea, foarte putini părinți ar avea posibilitatea de a asigura transportul propriilor copii catre scoala.

Demersuri realizate

S-au făcut sesizări către Consiliul local al comunei Nicolae Bălcescu pentru achiziționarea unui microbuz nou, cu mai multe locuri, dar nu sunt fonduri suficiente. De asemenea, primăria a făcut demersuri către ISJ și Consiliului județean, dar nu s-au primit răspunsuri favorabile. Momentan, soluția este repararea constantă a microbuzelor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnaziala Nicolae Bălcescu, sat Rotărăști, Comuna Nicolae Bălcescu, județul Vâlcea
 • Localitatea Nicolae Balcescu
 • Persoana de contact: Ioana Monica Aurelia
 • Telefon: Click pentru a suna
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

Comuna Nicolae Balcescu, Comuna Nicolae Bălcescu, Vâlcea County, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica