• Elevi impactați: 500 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Ion Creangă, Satu Mare
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Școala Gimnazială Ion Creangă, Satu Mare are nevoie de dispozitive electronice

De la izbucnirea pandemiei, ne-am confruntat cu necesitatea de a regândi procesul de instruire, în sensul de a-l adapta pentru modul online. Pe langa dezavantajele inerente, au existat si unele beneficii - noi, ca profesori, am avut ocazia să ne reinventăm și să umplem de conținut într-o manieră nouă sintagmele: învățare interactivă, instruire centrată pe elev, autoevaluare și interevaluare, utilizarea tehnologiei în predare. Am învățat să utilizăm aplicații, am avut posibilități multiple de a organiza lecții interesante. Revenirea la școala față în față a fost mult așteptată, dar există riscul de a reveni la o formă mai degrabă tradițională a instruirii din cauza deficitului de dispozitive și instrumente de tehnologie modernă necesare desfășurării activităților la standarde înalte.

O provocare este și menținerea mereu trează a interesului elevilor, iar pentru aceasta este necesar să oferim varietate și diversitate. Există la nivelul școlii unele dotări în acest sens, dar sunt insuficiente. Mai avem  nevoie de:

6 videoproiectoare
4 table smart cu softurile aferente
6 vizualizatoare  Elmo

În acest fel, am putea asigura câte un videoproiector în fiecare clasă, table înteligente în cabinete și cîte un vizualizator pentru fiecare arie curriculară. Tablele sunt utile pentru toate disciplinele, atât pentru ciclul primar cât și pentru cel gimnazial, facilitând organizarea unor lecții mult mai interesante. Vizualizatoarele ar fi de asemenea foarte utile datorită faptului că s-ar putea proiecta fișele de lucru, de exemplu, fără a mai fi necesară printarea lor, astfel reducînd și consumul de hârtie, aspect deloc de neglijat în condițiile resurselor limitate ale școlii.

Beneficiarii direcți ai utilizării tuturor acestor dispozitive ar fi cei peste 500 de elevi ai școlii.

Demersuri realizate

Școala a beneficiat de finanțare în cadrul unui proiect de reabilitare, prin care au fost achiziționate 2 table smart și unități pentru cabinetul multimedia. De asemenea, s-au achiziționat din surse extrabugetare unele aparate: videoproiectoare și 1 vizualizator Elmo, în număr insuficient, însă.

Nu se poate realiza dezvoltarea competențelor digitale în absența resurselor necesare.  Elevii au nevoie de aceste competențe pentru a face față provocărilor viitoare de pe piața muncii, pentru că multe locuri de muncă vor fi din ce în ce mai mult digitalizate.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Ion Creangă, Satu Mare
 • Localitatea Satu Mare
 • Persoana de contact: Maria Grecu
 • Telefon: 0726339145
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: profedu10
Localizare

Strada Someşului 6, Satu Mare, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica