• Elevi impactați: 170 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ GEMENELE
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii
Problema sesizată

Dorim să fim sprijiniti pentru dotarea bibliotecii Școlii Gimnaziale Gemenele , ca un spațiu în care elevii să poată învăța, șă își facă proiectele și temele, să citească mai mult și chiar să se relaxeze.
Biblioteca școlii are un fond de carte învechit peste care s-a așezat praful vremii 95% din fondul de care avand cărți cu an de publicatie 1960-1990 . În aceste vremuri în care elevii sunt acaparați de telefoane si internet lectura nu mai este o prioritate pentru ei.
De aceea amenajarea bibliotecii trebuie să fie ca un spațiu funcțional, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor elevilor, dar și profesorilor care își pot desfășura lecțiile în afara sălii de clasă. Prin urmare, dotarea unui astfel de spațiu este foarte importantă, pentru că o bibliotecă școlară este un loc primitor și creativ, care ar trebui să-i atragă pe elevi și să îi încurajeze să revină aici cu plăcere, ori de câte ori își doresc.Lectura de la vârste timpurii are rolul de a imbogății semnificativ limbajul, pot afla lucruri menite sa le dezvolte imaginatia și universul cunoasterii. În școala, centrul de lectura trebuie sa fie amenajat corespunzător, astfel încât si cei mici să fie atrași să se aseze și să rasfoiască o carte.
Ne dorim ca biblioteca școlii noastre să fie dotată cu un fond de carte actualizat cerințelor societății și nevoilor acesteia la cele mai inalte standarde să fie un spatiu atractiv si confortabil o biblioteca unde să fie asezate cărțile intr-o maniera atractivă.
Cititul de la varste cat mai fraged ajuta la dezvoltarea creierului, a competentelor lingvistice, stimuleaza creativitatea si consolideaza relatia dintre parinte si copil.
Cartile ofera o oportunitatea excelenta de a vorbi, de a povesti, de a inventa si de a ne conecta cu cei mici si mari . A le citi copiilor nu inseamna numai o modalitate de a le inspira dragostea pentru carti inca din copilarie, ci si o modalitate importanta de a dezvolta vocabularul. De aceea sperăm ca prin sprijinul dumneavoastră să oferim elevilor o bibliotecă moderna și dotată la cele mai inalte standarde astfel încât la sfarșitul ciclului clasei a VIII- profilul absolventului sa fie cat mai bogat și mai complet .

Demersuri realizate

Cadrele didactice , elevii si eu in calitate de bibliotecar am mai donat cărți de literatură pentru a fi citite de elevi. Din păcate în afară de demersurile făcute cu elevii prin proiecte , nu am reușit să obținem finanțare din altă sursă externă. Am participat cu elevii la diverse concursuri ce aveau ca premiu cărți, dar sunt prea putine.
Sperăm ca prin intermediul dumneavoastră să oferim elevilor o educație solidă pe adevăratele fundamente ale societății raportate la cerințele și nevoile actuale societății în continuă schimbare .

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ȘCOALA GIMNAZIALĂ GEMENELE
 • Localitatea Brăila, Gemenele
 • Persoana de contact: SERBAN LILIANA
 • Telefon: 0724905183
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: serbanliliana
Localizare

Gemenele 817060, România

10 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

10 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Voinescu Elena Olguța
  mai 17, 2022 at 12:37 pm

  Biblioteca are nevoie de cărți noi!

 • Râmniceanu Aura-Maria
  mai 8, 2022 at 10:26 pm

  Educația este baza unei societăți dezvoltate, iar educația se face cu ajutorul cărților.

 • Nicoleta Mînzală
  mai 8, 2022 at 8:15 pm

  Mult succes!

 • Georgeta
  mai 8, 2022 at 7:54 pm

  Copii merita o educație mai buna !

 • Andrei
  mai 8, 2022 at 7:53 pm

  Copii merita o biblioteca noua !

 • Ioana CINIPEANU
  mai 8, 2022 at 6:01 pm

  Ma numesc CÎNIPEANU IOANA si sustin reabilitarea bibliotecii.

 • Zainea Marilena
  mai 8, 2022 at 10:44 am

  Mult succes!

 • George Nicolai
  mai 8, 2022 at 10:43 am

  Cartea reprezinta cel mai potrivit mod penteru imbogatirea vocabularului si imaginatiei elevilor!

 • Radu Lucica
  mai 8, 2022 at 10:12 am

  Succes!

 • Lucian
  mai 8, 2022 at 10:09 am

  Elevii merita sprijiniți!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Brăila sau din regiunea Muntenia.

Cazuri similare în care te poți implica