• Elevi impactați: 100 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu,, comuna Gârcina
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare, Teren de sport
Problema sesizată

Școala Gârcina are trei structuri distincte în care învață peste 300 de elevi.
Niciuna dintre cele trei structuri nu are sală de sport. Mai mult decât atât, doar una dintre școli deține un teren de sport (improvizat, deteriorat, pe structură de ciment). Când vremea este favorabilă, activitățile sportive se țin în curtea școlii, curte care este pavată cu balast grosier într-o parte și pământ pe restul suprafeței (cea mai mare). În cea mai mare parte a anului, activitățile sportive se desfășoară în sala de clasă, elevii mutând băncile pe lateral.
Din nefericire, spațiul nu permite construirea unei săli de sport. Asfaltarea curții școlii ar fi un mare beneficiu pentru elevii școlii. Ar putea fi desfășurate orele de sport în condiții de siguranță și la standarde apropiate de normalitate. Pentru moment, pe lângă aspectele practice, există un mare risc de accidentare pentru elevi, curtea fiind pavată cu pietre de dimensiuni destul de mari. Activitățile obligatorii, prezente în programa școlară nu pot fi desfășurate.

Demersuri realizate

În curtea școlii există o construcție la roșu, începută în urmă cu 15 ani și rămasă nefinalizată. ,,Noua școală,, prevedea și sală de sport, însă lucrările, fiind suspendate de multă vreme, nici sala de sport nu s-a concretizat. Mai mult decât atât, toate eforturile au fost îndreptate spre finalizarea noii construcții iar nevoile reale ale elevilor au rămas fără răspuns. Așadar, nici sala de sport promisă nu s-a realizat, nici curtea nu a fost asfaltată pentru a putea fi folosită drept teren de sport. Școala aflată în construcție nu are șanse să fie finalizată.
În urmă cu doi ani s-au făcut asfaltări în comună. Acestea s-au oprit la poarta școlii, fără explicații suplimentare.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu,, comuna Gârcina
 • Localitatea Garcina
 • Persoana de contact: Marina Sima
 • Telefon: 0743453707
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Sima Marina
Localizare

Strada Melchisedec Ștefănescu 117, Gârcina, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea , atunci cand vor aparea.

  Cazuri similare in care te poti implica