• Elevi impactați: 170 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Anton Pann
 • Nevoi menționate: Materiale didactice
Problema sesizată

În viitor, indiferent de profesie, tehnologia este un lucru necesar, de aceea „îmblânzirea” tehnologiei în scop educativ, încă de la vârsta școlară mică este un mare avantaj.
Prin intermediul PROVOCĂRII LEGO, elevii Școlii Gimnaziale „Anton Pann” vor putea combina experimentele cu activitățile curriculare relevante și vor putea realiza o gamă variată de activități cu aplicabilitate în tehnologie, proiectare, știință și matematică, implicând astfel profesori și elevi din cadrul școlii .
Proiectul nostru ROBO-PANN presupune achiziționarea unor seturi Lego Education pentru utilizarea în activitatea la clasă. Aceste instrumente Lego îi vor ajuta pe copii să își completeze noțiunile dobândite prin programa școlară, dar și pe cadrele didactice implicate să țină pasul cu tehnologia modernă și instrumentele de lucru actuale.
Elevii vor lucra în propriul lor ritm fiind încurajați să își dezvolte abilități, mai degrabă decât să li se transmită informații. Acest proiect îi va familiariza pe elevi cu noțiuni și concepte noi care sunt evidente în comparație cu materia predată în sistemul educațional, axată prea puțin pe latura practică a domeniilor reale. Astfel elevilor li se va arăta că pot crea, inova și realiza ceva practic într-o lume plină de teorie.

Există mai multe modalități de a încuraja pasiunea pentru științe a elevilor. La vârsta școlară mică însă abordarea ludică, în manieră captivantă și accesibilă a diverselor procese și fenomene specifice unei anumite științe, îi ajută pe copii să înțeleagă mult mai ușor ceea ce li s-a transmis.
PROIECTUL ROBO-PANN cuprinde activități săptămânale, cu elevii a 6 clase din școala noastră (pentru început), urmând o planificare a temelor abordate din domeniul STEM (noțiuni de științe, fizică, matematică, etc.)

Până acum am reușit să demarăm un proiect pilot, cu 6 seturi Lego, dar pentru desfășurarea optimă a activităților propuse ne mai lipsesc 3 seturi Lego Educational Spike Essential (https://eecedu.ro/produs/lego-education-spike-essential/).

Proiectul nostru prevede extinderea activităților și pe perioada vacanțelor școlare când dorim să organizăm 4 cercuri tematice, în zona rurală, prin care să implicăm elevii și cadrele didactice în acțiuni de voluntariat și să oferim accesul copiilor din zone defavorizate la educația viitorului.

Demersuri realizate

Am creat un grup de inițiativă format din 10 cadre didactice care să implementeze săptămânal la clasă activități STEM. Am lansat un proiect pilot (în care implicăm 6 clase de învățământ primar din școala noastră) accesând o sponsorizare care ne-a permis achiziționarea a 6 seturi Lego Education SPIKE Essential. Am realizat o planificare a temelor abordate săptămânal și suport educațional pentru cadrele didactice și elevii participanți.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Anton Pann
 • Localitatea Ramnicu Valcea
 • Persoana de contact: ALINA BAESU
 • Telefon: 0742097040
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: ALINA BAESU
Localizare

Strada Lucian Blaga, Râmnicu Vâlcea, România

1187 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1187 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Alina Anghelescu
  mai 17, 2022 at 9:21 pm

  Ulilizarea materialelor didactice are o mare importanta in sustinerea calitatii actului educational.

 • Cosma Georgiana Loredana
  mai 17, 2022 at 8:30 pm

  Cred în aceasta școală

 • Mihancea Adrian
  mai 17, 2022 at 8:00 pm

  Acest proiect stimulează comunicarea și lucrul în echipă al copiilor, stimulează imaginația.

 • Buca Laurentiu ionut
  mai 17, 2022 at 6:01 pm

  Îmi place

 • Avram Adelina
  mai 17, 2022 at 2:55 pm

  Este un domeniu interesant și de viitor

 • Lucian ANDREI
  mai 16, 2022 at 7:13 pm

  Scosla 9 ruls tha game 😉

 • Tudor roxana
  mai 16, 2022 at 4:55 pm

  Sunteti devotati

 • Rogoz Mihaela Elena
  mai 16, 2022 at 3:44 pm

  Sustin educatia valceana

 • Barbu Elena
  mai 16, 2022 at 3:41 pm

  Va sustin deoarece contribuiti la dezvoltarea spirutului creativ al copiilor iar pentru aceasta va felicit.

 • FLOAREA CRISTIAN
  mai 16, 2022 at 3:41 pm

  Ajutati la dezvoltarea spiritului creativ al copiilor si pentru aceasta meritati tot suportul.

 • Ștefan Cosmin
  mai 16, 2022 at 3:32 pm

  Educația copiilor este importanta

 • POPA GEORGE
  mai 16, 2022 at 2:04 pm

  Este o unitate de invatamant de calitate.

Adauga un comentariu
Donații oferite
În data de 05/09/2022, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 4.803 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
Școala Gimnazială Anton Pann, jud. Vâlcea are nevoie de materiale didactice
Despre intervenție:

Dorești să susții și tu această alertă?
Implică-te folosind formularul de aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Valcea sau din regiunea Oltenia.

Cazuri similare în care te poți implica