• Elevi impactați: 128 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială "Ion Pop Reteganul"
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Bănci & Scaune
Problema sesizată

Școala Gimnazială "Ion Pop Reteganul" este situată la 4 km de orașul Blaj, jud. Alba, fiind amplasată la intrarea în localitatea Sâncel. În urmă cu aproape un an, în data de 29 octombrie 2020, în jurul orei 10:35, în timp ce elevii din ciclul gimnazial se aflau la ore a fost sesizat un incendiu la etajul I al clădirii. Elevii, cadrele didactice și personalul unității au reușit să se evacueze la timp, însă incendiul s-a extins foarte repede, cuprinzând în totalitate acoperișul școlii, care, ulterior, s-a și prăbușit. După o luptă de aproximativ 5 ore cu flăcările, incendiul a fost stins, dar în urma lui a rămas o clădire distrusă în proporție de 60%. Mobilierul din săli șii laboratorul de informatică situat la etaj au fost distruse în totalitate. Parterul a suferit din cauza apei infiltrate în tavane și pereți, astfel că la momentul actual, spațiul școlii este nefolosit, iar o parte din mobilierul ce s-a putut recupera a fost mutat într-o școală din comună, unde se desfășoară momentan cursurile în schimburi.
În prezent, cei 128 de elevi ai școlii, din ciclul primar și gimnazial, sunt afectați de această situație, majoritatea lor fiind elevi navetiști din localitatea Sâncel. Ca urmare a acestei probleme majore cu care ne confruntăm, calitatea procesului educațional are de suferit, deoarece școala unde ne desfășurăm activitatea are doar 4 săli de clasă, programul școlar fiind adaptat la 40 de minute ora de curs, iar din cauza programului în schimburi elevii sunt privați de orice tip de activitate extrașcolară.
Pentru a ne putea reîntoarce la școala din Sâncel e nevoie de reabilitarea spațiului interior, refacerea instalației electrice și, bineînțeles, dotarea celor 9 săli de clasă cu mobilier școlar (aproximativ 128 de scaune+bănci), 9 catedre, 9 table și echipamente electronice.

Demersuri realizate

Pentru rezolvarea problemei, Consiliul Local al Primăriei Sâncel a alocat fondurile necesare refacerii acoperișului, astfel că lucrarea s-a finalizat în vară din bugetul local. Vorbind despre o comună relativ mică, fără investitori, procesul și demersurile de reabilitare a școlii se realizează lent și greoi. La momentul actual, din fondurile primite de la Guvern, în urma ședinței din 8 octombrie 2021, Primăria Sâncel s-a angajat în reabilitarea instalației electrice și, probabil, o parte din interior. Totuși, fondurile primite nu acoperă în totalitate nevoile școlii, iar pentru dotarea cu mobilier școlar și echipamente electronice nu există momentan buget.

Detalii de contact
Localizare

Strada Mihai Eminescu 27, Sâncel, Alba County, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica