• Elevi impactați: 1010 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu, Școală profesională
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:COLEGIUL AUREL VIJOLI
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Curtea Colegiului Aurel Vijoli din Făgăraș are nevoie de reamenajare! Pentru ca in acest moment este mult mai sigur sa desfasori activitati in spatiu deschis, ne-am propus sa amenajăm curtea școlii care ne oferă suficient loc. Aici putem amplasa un foișor dreptunghiular care are bănci în interior - o clasa în aer liber, a patru mese de tenis, a două mese de joc cu câte 6 scaune fiecare.

Deoarece curtea nu e amenajata, pentru fiecare obiect trebuie sa realizăm o zona de pavaj utilă pentru stabilitate si confort. Acest foișor va avea întrebuințări multiple: educative, de relaxare, jocuri si alte activități școlare, feriți de razele puternice ale soarelui și de ploaie. Mesele de tenis/ping-pong dar si cele de joc ne vor colora pauzele, animându-le spre deliciul copiilor. Toate acestea vor fi amplasate de o parte si de alta a aleii din centrul curții școlii. Ne propunem să o reabilităm, să o pavăm și să plantăm flori și pomi ornamentali pe lângă ea, pentru a se încadra în estetica unui loc recreativ dintr-o unitate școlară. Spațiul amenajat va fi util pentru a face ore in aer liber și a petrece pauzele şcolare într-un context plăcut şi relaxant, unde va fi încurajată şi facilitată socializarea între toţi elevii şcolii, din toate categoriile de vârstă, într-un spaţiu al jocului, al culorii, al prieteniei, al educaţiei non-formale.

Demersuri realizate

Pentru a realiza obiectivul propus am căutat sponsori si persoane care sa ne sustina in demersul nostru. Am primit asigurari de la agenti economici din oras ca vom fi ajutati, dar nu este suficient pentru a realiza tot ce ne-am propus. De asemenea am gasit o societate care ne ofera ciment pentru baza foisorului si a meselor de tenis.

Mai avem nevoie de fonduri extra și suntem mai mult decât deschiși să vă detaliem ce alți parteneri am avut în acest demers îndelungat și în ce privințe mai avem nevoie și de implicarea dvs. Acest proiect amplu de reamenajare va servi unei populații școlare de mai mult de 1000 de elevi din ciclurile de învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional, inclusiv elevi din programul "A doua șansă" ce se adresează luptei cu abandonul școlar.

Detalii de contact
Localizare

Strada Combinatului 3, Făgăraș, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica