• Elevi impactați: 180 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:SCOALA GIMNAZIALA ESELNITA
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Teren de sport
Problema sesizată

Școala din Eșelnița are nevoie de un teren de sport și joacă

Pauzele sunt, in marea lor majoritate, momentele cele mai indragite de copii, ele constituie acel timp de bucurie si libertate pe care il au copiii cand vin la scoala. Insa intr-o curte anosta, pe un teren de bitum crapat, alergatul copiilor devine haotic, deseori presarat cu violenta fizica. Cadrele didactice se transforma din dascali in ”politisti|”, ”alergatori”, ”urlatori”, intr-un vacarm asurzitor si violent, deoarece copiii nu sunt atrasi de ceea ce le ofera timpul petrecut afara si isi creaza singuri o forma de ”distractie” agresiva.

Prin urmare, dorim sa transformam curtea scolii intr-un spatiu interactiv si atractiv, un spatiu in care copiii continua actul educational din clasele lor, chiar daca nu-si dau seama. Învata jucandu-se, invata observandu-i pe altii si se distreaza. Ne dorim ca intregul spatiu betonat din curte sa fie colorat cu modele playform, modele geometrice cu numeratie, labirint, trasee aplicative, omizi ce indeamna la recunoasterea alfabetului, spatii pentru jocul fizic in echipe, individual. Ne dorim o curte vesela si colorata, in care atat copiii cat si elevii sa se simta bine. Ideea noastra este sa urmam modelul scolilor daneze in care copiii invata peste tot in jurul scolii, interactioneaza cu tehnicile moderne de educatie outdoor. Vrem sa utilizam vopsele cauciucate pentru desene pe asfalt si ciment prin care copiii sa poata practica jocuri atat de relaxare si petrecere a timpului liber, cat si jocuri educationale impreuna cu profesorii lor.

Vom valorifica spatiul destinat celor 2 terenuri de sport (pe care se afla 2 cosuri de baschet rupte si 2 porti de fotbal inca in picioare) din incinta scolii prin modele de playform care vor permite copiilor sa invete prin sarituri, muzica, recitari, notiunile de orientare, numeratie, operatii matematice.

Demersuri realizate

Pana in prezent am incercat sa obtinem fonduri de la Primarie pentru modernizarea bazei sportive a scolii, dar nu am reusit. Am încercat însă să aplicăm măsuri temporare pentru a intretine pe cat posibil aceste spatii, sa reparam crapaturile in ciment pentru a nu fi invadati de iarba,  sa vopsim marginile terenurilor.

Printr-o sponsorizare in cadrul unui proiect am reusit sa amenajam gradina scolii intr-un spatiu verde, cu 2 foisoare pentru desfasurarea de lectii afara (atat de iubite de copii, pentru ca pot renunta la masti).

Din bugetul anual al scolii nu vom putea face mai mult decat sa asiguram strictul necesar pentru pandemie si iarna (masti, dezinfectanti si lemne de foc). Copiii au insa nevoie si de timp liber, pentru ei, au nevoie sa se joace, sa alerge si stim ca o curte amenajata corespunzator si ludic va trezi interesul si cooperarea copiilor si va reduce actele de violenta in randul copiilor.

Detalii de contact
Localizare

Strada Teilor, Eșelnița, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica