• Elevi impactați: 400 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Alexandru Piru, Margineni
Problema sesizată

La nivelul claselor din toata comuna. mobilierul scolar e deteriorat, vechi, nepotrivit cerintelor educationale. Mobilierul a fost achizitionat in baza dotarilor standard - sunt banci individuale, pe structura metalica, fara spatiu de depozitare. Acestea sunt distribuite anual intre salile de clase, in functie de numarul fluctuant de elevi. Desi numarul elevilor e in scadere, materialele de mobilier folosite nu pot fi redistribuite intotdeauna, deoarece au fost deteriorate, unele fara posibilitatea de a mai fi reconditionate-materialul lemnos se desface pur si simplu, constituind un pericol pentru copii. In multe din salile de clasa, mobilierul e depasit si nu se potriveste cu inaltimea elevului, spre exemplu, facand ca acesta sa stea intr-o pozitie incomoda pe tot parcursul zilei. In fiecare an, acestea sunt vopsite, sau acoperite cu fete de banca achizitionate de elevi, dar incepe sa se remarce lipsa lor, prin faputul ca elevii stau pe scaune de inaltime joasa, in loc sa primeasca scaune potrivite inaltimii lor, ceea ce poate genera inclusiv probleme de sanatate.

Demersuri realizate

S-a achizitionat anual mobilier pentru clasele pregatitoare, pana au fost echipate complet acestea. Ulterior, s-a achizitionat cate un dulapior aferent fiecarei clase de gimnaziu, incepand cu anul scolar 2019-2020. In fiecare vara, mobilierul este vopsit, acolo unde se poate, catedrele sunt fixate- reparate, dar acestea sunt vechi si depasite deja, nemaintalnind cerintele actuale. Fiind redistribuite anual intre clase, scaunele si bancile s-au deteriorat si nu mai corespund nevoilor copiilor: sunt banci joase, pentru elevii de invatamant primar, folosite in clasele de gimnaziua, iar elevii stau in pozitii incomode pe tot parcursul programului scolar. Situatie este comuna tuturor scolilor din comuna, insumand un numar aproximativ de patru sute de elevi- gimnaziu si primar. Deoarece nu exista o sala de activitati in scoala, de cate ori se desfasoara un eveniment, elevii se deplaseaza cu scaunele din clasa lot la locul respectiv si participa, crescand astfel gradul de uzura al obiectelor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Alexandru Piru, Margineni
 • Localitatea Margineni
 • Persoana de contact: Taranu Otilia
 • Telefon: 0741155707
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: OtiliaTM
Localizare

Calea Moinești 184, Luncani, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropierea ta?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul tau, atunci cand vor aparea.

  Cazuri similare in care te poti implica