• Elevi impactați: 25 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Filipeni, comuna Filipeni, Bacău
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune, Electronice
Problema sesizată

Școala Primară Valea Boțului se află într-o zonă izolată în care funcționează o școală cu 15 elevi ce învață în regim simultan de 5 clase și o grupă mixtă de 10 preșcolari. Câte un PC în fiecare din cele două clase și câte un videoproiector ar ajuta foarte mult cadrele didactice în procesul de predare a unor lecții mai atractive și care să faciliteze contactul cu lumea modernă a elevilor școlii.
De asemenea, imprimanta ar fi foarte necesară pentru că predarea desfășurându-se în sistem simultan de 5 clase, este nevoie de un număr mare de fișe de lucru și de diverse materiale pentru aceștia. Mulți dintre elevii școlii nu au acces la internet acasă și nici dispozitive.
Am solicitat numai câteva lucruri dar pentru acești copii orice ajutor este bine venit din partea oamenilor din România. Din resursele de la bugetul școlii ne este foarte greu să acoperim toate nevoile copiilor. Am speranța că în România vor exista mulți oameni cu suflet mare la care va ajunge mesajul nostru.

Demersuri realizate

Anul acesta am reușit să achiziționăm un dispozitiv(router) care cu ajutorul unei cartele SIM, facilitează accesul la internet în școală. Tot anul acesta am reușit cu surse din bugetul școlii să cumpărăm materialele necesare pentru construcția unui nou gard, iar cu ajutorul oamenilor din sat am finalizat lucrarea. Am solicitat ajutorul autorităților locale însă acestea refuză colaborarea. Nu ne dorim să ajungem în situația în care elevii să fie transportați la o altă școală aflată la 6 km distanță de casă. Cu ce am făcut anul acesta, am reușit să obținem de la DSP Bacău autorizație igienico-sanitară permanentă. Cu ajutorul dumneavoastră sperăm să nu ajungem în situația ca niște preșcolari de 3-5 ani să fie puși să facă naveta la o altă structură. Ne dorim ca și acești elevi să meargă la școală în condiții decente iar când ajung acolo să se simtă bine, să se simtă motivați să învețe și poate de ce nu, să uite de unele lipsuri de acasă.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Filipeni, comuna Filipeni, Bacău
 • Localitatea Bacau, Filipeni
 • Persoana de contact: OLARIU FLORIN-IULIAN
 • Telefon: 0783059056
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Olariu Florin
Localizare

Filipeni 607175, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica