• Elevi impactați: 450 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala gimnazială,,Calistrat Hogas,, Roman
 • Nevoi menționate: Sală de sport
Problema sesizată

Scoala gimnaziala,,Calistrat Hogas,, Roman,este o scoala de cartier,in care invata 450 copii din invatamantul prescolar ,primar si gimnazial. De aproximativ 5 ani de zile incercam sa construim o sala de sport necesara desfasurarii orelor de educatie fizica si sport in sezonul rece si cel ploios. Lipsa acestei sali obliga sa efectuam orele in sala de clasa,improvizand tot felul de activitati care nu sunt atarctive elevilor. Profesorii de specialitate fac ore de sah,dar nu pot sa aloce un numar mare de ore pentru ca nu pot respecta programa scolara.
Scoala dispune de 2 terenuri de sport bituminizate dar in stare avansata de degradare,ceea ce face practicarea exercitiului motric in conditii grele din punctul de vedere al securitatii elevilor(pot aluneca). Unul din cele 2 terenuri are dimensiuni mai mici, lungime 50 metri,latime 20 metri.
Aici ne dorim o constructie ,folosind panouri sandwich,pe care sa nu o numim neaparat sala de sport pentru ca necesita multe aprobari dar sa o numim sala de festivitati multifunctionala,astfel incat sa o putem folosi in mai multe activitati.
Lipsa acestei sali nu dau posibilitatea elevilor scolii sa participe la concursuri sportive pentru ca nu se pot pregati permanent in diferite ramuri sportive(volei,baschet,handbal)

Demersuri realizate

S-a solicitat primariei gasirea unor solutii,s-au efectuat o serie de masuratori si totul s-a oprit la aceste actiuni. In ultimii 3 ani nu s-a mai intreprins nimic si totul a ramas la stadiul de ,,analizam,,.
Am contactat un arhitect ne-a schitat o posibila forma de sala de sport cu implicari financiare cat mai mici,a fost o solutie oferita gratuit,nu am platit nimic,fiind dispus sa ne sprijine in prima faza.
Am contactat si firme privte pentru eventuale sponsorizari dar este complicat ,fiins sume destul de mari. Am infiintat o asociatie de parinti astfel incat sa putem beneficia de anumite sponsorizari. Urmarim si posibile finantari la nivel european asa numitele ,,call,, dar pana acum nu am gasit nimic.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala gimnazială,,Calistrat Hogas,, Roman
 • Localitatea Roman, Neamt
 • Persoana de contact: Pricopoaia Adrian
 • Telefon: 0721866074
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Adrian Pricopoaia
Localizare

Strada Mihai Viteazul 15, Roman, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Neamt sau din regiunea Moldova.

  Cazuri similare în care te poți implica