• Elevi impactați: 110 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazial Calotesti-Budeasa
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Instalații sanitare
Problema sesizată

Școala Gimnaziala Calotesti este formată din doua cladiri distincte, situate in acelasi perimetru, care nu au mai fost reabilitate (renovare sali de clasa, grupuri sanitare) și nu au mai fost dotate cu mobilier (scaune, pupitre) de 10 ani. Cadrele didactice și personalul nedidactic, precum si Consiliul Local al Comunei Budeasa depun permanent eforturi pentru a menține, pe cât posibil, in stare de funcționare, toată baza materială, însă faptul ca obiectele de mobilier și ebiectele sanitare sunt vechi, creeaza disconfort atât pentru elevi, cât și pentru personalul didactic și nedidactic. Din păcate, obiectele sanitare (baterii și scurgeri chiuvete) au ruginit, pereții s-au crăpat iar in cazul uneia dintre clădiri, din cauza infiltrațiilor prin acoperiș, pereții se umezesc, au crăpat și au mucegăit (in laboratorul de informatica si la clasa pregătitoare). Pentru desfășurarea in bune condiții a actului educational, consideram necesară reabilitarea sălilor de clasa (reparații in cazul pereților și al tavanelor deteriorate, zugrăvit, lambriuri, parchet), înlocuirea unor calorifere care au ruginit (unele s-au spart și curg), înlocuirea tuturor celor 8 baterii de chiuveta, precum și a scurgerilor de la chiuvete, deoarece sunt ruginite.
Ne dorim ca școala noastră sa ofere elevilor un mediu propice in care sa învețe, cu sali de clasa reabilitate, cu mobilier corespunzator, cu obiecte sanitare salubre.

Demersuri realizate

In toți anii care au urmat ultimei reabilitări, atât cadrele didactice cât și personalul de îngrijire, cu sprijinul Consiliului Local al Comunei Budeasa (care a oferit materiale de curățenie și vopsea lavabila pentru interior, precum și repararea sau înlocuirea unor obiecte sanitare care nu mai puteau fi reparate), au depus toate eforturile pentru pastrarea in condiții decente a întregii baze materiale. Cadrele didactice s-au implicat in diverse proiecte de parteneriat atât cu părinții elevilor, cât si cu diverse entități (ONG-uri), astfel reușind sa procure diverse materiale didactice pentru buna desfășurare a actului educațional. Reabilitarea sălilor de clasa și a grupurilor sanitare necesita costuri substanțiale și se poate realiza doar cu ajutorul dumneavoastră, oameni implicați in astfel de acțiuni. Primăria Comunei Budeasa cunoaște situația acestei scoli insa reprezentantul instituției ne-a transmis ca, deocamdată, nu sunt fonduri pentru o astfel de reabilitare.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazial Calotesti-Budeasa
 • Localitatea Budeasa
 • Persoana de contact: Stefan Mihaela
 • Telefon: 0724046597
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: MihaelaStefan
Localizare

Sat Calotesti, comuna Budeasa, județul Arges

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica