• Elevi impactați: 765 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială “ Marin Preda”, Pitesti, jud. Arges
 • Nevoi menționate: Grupuri sanitare, Instalații sanitare
Alte nevoi ale scolii
Dotarea claselor a VIII-a (3 clase) cu table inteligente pentru asigurarea unui act educational de calitate
Problema sesizată

Fiind o instituție în care mai multe sute de copii își petrec o bună parte din zi, considerăm că este imperios necesar ca instalația sanitară și grupurile sanitare să fie funcționale și să poată fi igienizate, așa încât să asigure sănătatea si siguranța elevilor. Ca cea mai mare parte a dotărilor clădirii școlii și instalația sanitara este veche, perimată si face față cu greu solicitărilor a sute de copii care o folosesc zilnic. Sunt coloane din circuitul sanitar vechi din 1960. Reparațiile si îmbunățățirile făcute până acum au fost minore, in general peticeli, din cauza inexistenței disponibilităților financiare. Este necesară o instalație sanitară nouă care să reducă la minim riscurile de avarii și pierderi majore și care să permita realizarea unui grup sanitar la etajul al doilea al clădirii.
​Există frecvent scurgeri de apă și toalete înfundate, pe care angajatii scolii le mai pot repara cu greu. Scurgerile de apă deteriorează podele și tavane, deopotrivă, ducând la degradarea altor spații ale școlii, prin înfiltrarea apei în zidărie. La toaleta profesorilor, faianta este dezlipita, fiind un spatiu de circa 2 cm intre perete si faianta, real pericol de accidentare. Intr-una din toalete, cateva placi s-au dezlipit deja si s-au facut mici reparatii, conform posibilitatilor.
Așa cum au menționat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în procesul verbal nr. 988/07.10.2020, „grupurile sanitare sunt vechi cu grad avansat de uzură, necesitând recondiționarea”. La recomandări s-a scris „se vor face demersurile necesare în vederea reabilitării grupurilor sanitare si de amenajare grupuri sanitare la etajul II”.
Conform unui deviz estimativ realizat de scoala, suma necesara este de 205.813,10 RON
De asemeni, cele 3 clase a VIII-a au nevoie sa fie dotate cu table inteligente pentru asigurarea unui act educational de calitate.

Demersuri realizate

S-au facut demersuri si solicitari catre primarie in anii 2020 si 2021. S-au obtinut promisiuni de sponsorizari de la anumite forme private, dar datorita situatiei pandemice, aceste sponsorizari nu au mai avut loc. Este vorba de o lucrare de reparatii cu costuri destul de ridicate si probabil, acesta a fost principalul motiv pentru care a fost amanata.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială “ Marin Preda”, Pitesti, jud. Arges
 • Localitatea Pitesti
 • Persoana de contact: Vasilescu Maria Ramona
 • Telefon: 0751542885
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: ramona. vasilescu
Localizare

Strada Pictor Nicolae Grigorescu 47, Pitești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica