• Elevi impactați: 62 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Gradinita Step by Step cu PP DUMBRAVA MINUNATA, Ploiesti
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Grupuri sanitare
Problema sesizată

Educatoarele grupelor Stelute si Fluturasi au facut tot posibilul sa ofere prescolarilor un mediu educational modern, curat, vesel, adaptat nevoilor copiilor. Astfel, impreuna cu parintii ultimelor 3 generatii de copii, am dotat salile de grupa cu mobilier si aparatura moderna.
Din pacate, nu ne putem bucura de aceleasi realizari in ceea ce priveste situatia baii comune. Aceasta este veche, uzata de timp, cu grupuri sanitare neadaptate copiilor, plina de rugina pe la toate colturile, iar peretii sunt plini de gauri. Chiar daca ingrijitoarea intretine zilnic curatenia, baia are un aspect neplacut. Anul acesta s-a schimbat instalatia de apa si au ramas capete de tevi si gauri care nu au fost reparate pe motiv ca "nu intra in proiect". In unele locuri faianta se desprinde de pe pereti, chiuvetele stau sa cada, wc-urile nu sunt adaptate inaltimii prescolarilor. Toate acestea reprezinta pericole pentru cei mici. Oglinzile sunt intr-o stare deplorabila, perdelele de la toalete, desi le schimbam des, se rup deoarece copiii se joaca cu ele sau le baga in vasul wc-ului. Acestea nu respecta intimitatea copiilor si sunt neigienice. De aceea, ne dorim spatii pentru wc prevazute cu usi, astfel incat, ingrijitoarea sa le poata dezinfecta zilnic.
O problema este si toaleta cadrelor didactice care este delimitata de cea a copiilor printr-o perdea de dus. Nu o data a fost situatia cand ne-am nimerit la toaleta in acelasi timp cu cei mici si ei, dintr-o curiozitate nevinovata specifica copilariei, au tras perdeaua si ne-au intrebat ce facem acolo. Am cerut de nenumarate ori rezolvarea acestei probleme si achizitionarea unei usi, dar acest lucru nu s-a intamplat pe motivul lipsei de fonduri.
Ce ne-am dori noi:
- schimbarea gresiei si faiantei;
- schimbarea vaselor de toaleta si a chiuvetelor cu unele adaptate copiilor;
- realizarea unor panouri de separare a toaletelor copiilor prevazute cu usi;
- separarea toaletei cadrelor didactice de cea a copiilor printr-o usa;
- schimbarea oglinzilor;
- securizarea prin taierea capetelor de tevi si acoperirea gaurilor ramase de la inlocuirea instalatiei de apa;
- un dulap pentru materialele de curatenie;
- realizarea unei bai in culori vesele, pastelate care sa-i atraga pe copii, deoarece stim cu totii ca la intrarea in gradinita copiii vin imediat dupa ce au renuntat (sau nu) la Pampers si de multe ori acestia refuza wc-ul, pe motiv de teama sau nesiguranta. O baie vesela, atractiva care respecta tema copilariei (cu buburuze, fluturasi, wc-uri mici etc.) va ajuta la adaptarea copilului la mediul gradinitei.

Demersuri realizate

Am reusit sa modernizam clasele, datorita parintilor, care, din dorinta ca cei mici sa primeasca o educatie de calitate intr-un mediu modern, curat, la standarde inalte au facut donatii pe parcursul a mai multor ani (3 generatii de copii). A fost o modernizare etapizata care nu a necesitat fonduri mari intr-o perioada scurta de timp. In schimb, modernizarea baii nu se poate face etapizat. Aceasta necesita o suma mare de bani pe care nu o putem obtine din donatiile parintilor. Am realizat demersuri la nivel de unitate, prin referate catre doamna director. Aceasta a transmis problema catre primarie, insa tot timpul se loveste de raspunsul "lipsa fondurilor".
Am incercat sa luam legatura cu firme mari din oras, astfel incat sa primim sponsorizari, insa nu am primit raspunsuri. Chiar si parintii au incercat sa ne ajute, facand demersuri la firmele unde lucreaza, insa fara niciun rezultate. Doi ani la rand, am participat cu copiii la concursul Domestos sustine igiena de 10. Din pacate nu am reusit sa ne clasam in primele 3 locuri pentru a beneficia de reabilitarea baii, insa am fost printre castigatorii unor premii ce au constat in produse de curatenie.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Gradinita Step by Step cu PP DUMBRAVA MINUNATA, Ploiesti
 • Localitatea Ploiesti
 • Persoana de contact: Popescu Florentina
 • Telefon: 0746230620
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: FloryFlorentina
Localizare

Aleea Arinului 2, Ploiești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica