• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Voetin-Sihlea
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Biblioteca școlii
Problema sesizată

La scoala Voetin, nevoile sunt mari, însă ea are putere sa zâmbească prin elevii săi. Cadru didactic fiind, îmi doresc să îi văd fericiți, într-un mediu propice învățării.
Așa m-am hotărât să las aici "alertele" lor : jaluzele( geamurile abia au fost schimbate, însă ele sunt mari și soarele bate puternic, deranjând elevii în ore), o bibliotecă sau, mai bine spus, cărți pentru elevi (ceea ce avem, strans tot de noi, e destul de puțin, iar mie îmi place să le vad dorința de a citi cărți noi, interesante). Înainte, geamurile erau de lemn vechi, acum termopanele asigură caldura, totuși razele puternice încurcă elevii la scris și citit. În plus, lumina încurcă folosirea dispozitivelor de proiecție.
Despre cărți, aș vrea să menționez importanța formării unui spațiu in care elevii să se simtă prinși în magie, cu cărți, spațiu de citit, unde să putem desfășura diverse activități. Am rămas cu un gust amar la una dintre orele de limba română, atunci când elevii mi-au mărturisit că nu știu cum arată o bibliotecă.
De asemenea, nu avem conexiune la internet, dar pe lângă toate celelalte, aceasta problemă pare atât de mică!

Demersuri realizate

Au fost purtate discuții referitoare la achiziția de jaluzele, doar ca au fost rezolvate înainte de ele probleme mult mai mari. Eu cred însă că elevii au nevoie, ei plângându-se mereu de soarele ce îi încurcă.
Pentru cărți, am început prin a dona noi, clasa la care sunt dirigintă, apoi am cerut un raft și am pus cărțile acolo, formând un mic colț de lectură. Apoi, am participat la concursuri cu premii in cărți și chiar am câștigat câteva, cel mai important premiu fiind unul de la editura Humanitas Junior.
De asemenea, am primit donații de la asociația "Eu, Tu și Ei", după ce ei ne-au vizitat la școală.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Voetin-Sihlea
 • Localitatea Voetin
 • Persoana de contact: Soricu Alina
 • Telefon: 0735241464
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: SoricuAlina
Localizare

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica