• Elevi impactați: 122 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Hamcearca
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii
Problema sesizată

Școala Gimnazială Hamcearca este o unitate de învățământ din mediul rural, situată într-o zonă cu potențial economic scăzut și cu oportunități de dezvoltare reduse. Școala reprezintă pentru comunitatea noastră un punct de echilibru.
Școala Gimnazială Hamcearca, cu structurile Grădinița cu Program normal Nifon și Grădinița cu Program normal Balabancea ,funcționeză în trei corpuri de clădiri, dispunând de o bază materială specifică unei școli mici din mediul rural,precară și învechită, cu 122 de copii, 14 cadre didactice, 2 personal didactic auxiliar și 4 personal nedidactic, dar are aspirații mari, pe măsura viselor elevilor care învață aici și a dascălilor cei îndrumă.
Baza materială învechită, lipsa fondurilor necesare reamenajării clădirilor și înnoirea mobilierului școlar, lipsa unui teren de sport amenajat sunt principalele nevoi care ne îngrădesc buna desfășurare a activităților școlare, extrașcolare, nevoi care vizează, în special, îmbunătățirea infrastructurii educaționale.
Astfel:
La Școala Gimnazială Hamcearca:
- curtea este nepracticabilă nu avem amenajat în curtea școlii teren sportiv care să asigure o bună desfășurare a activităților la orele de educație fizică.

Demersuri realizate

Echipa managerială a școlii în colaborare cu Primăria comunei Hamcearca și Consiliul Local, cu sprijinul I.S.J. Tulcea și a altor instituții publice doresc soluționarea tuturor acestor dificultăți materiale prin implementarea unor proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală care să permită investițiile în lucrările de modernizare și reabilitare care vizează asigurarea accesului ,calității și atractivității educației în Școala Gimnazială Hamcearca.
Sigur că s-au făcut numeroase demersuri la toate instituțiile abilitate (Primărie,Prefectură,ISJ) dar, în lipsa finanțărilor și a bugetului alocat nu s-au putut rezolva niciuna din problemele infrastructurii de la noi din școală.

Detalii de contact
Localizare

strada Principală ,nr.24 Hamcearca, România

1702 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1702 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Teodorov Alexandru
  mai 15, 2022 at 1:16 pm

  Meritați!

 • Panait Sorin
  mai 11, 2022 at 8:45 pm

  Îmi doresc pentru copilul meu, condiții decente pentru săvârșirea orelor de educație fizica

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Tulcea sau din regiunea Dobrogea.

Cazuri similare în care te poți implica