• Elevi impactați: 315 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MATEI BASARAB"
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator
Problema sesizată

Ne dorim și ne este util un LABORATOR DE ȘTIINȚE.

1. De ce ne dorim un laborator de științe?

- pentru a transforma elevii noștri în mici cercetători

- pentru a trezi interesul elevilor noștri pentru ȘTIINȚE

- pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice cu o soluție educativă și distractivă în săptămâna ȘCOALA ALTFEL prin activități extracurriculare cu caracter nonformal, experimente practice din sfera Fizicii, Biologiei și Chimiei. Cu ajutorul acestor experimente, elevii noștri vor avea ocazia să afle lucruri surprinzătoare despre materie, despre substanțele pe care le folosesc zi de zi.

2. De ce avem nevoie pentru dotarea acestui laborator?

- de kit-uri de Fizică, Chimie, Biologie (câte două din fiecare )

- instrumente și aparate pentru a crea experimente ingenioase (arzătoare Bunsen, microscoape, pahare Berzelius de diferite dimensiuni, cristalizatoare, pahare  Erlenmeyer, cilindre gradate, eprubete, truse pentru disecție etc.)

- mese de laborator adaptate și scaune

- laptop-uri 10 bucăți

- videoproiector 1 bucată

- dulapuri de depozitare materiale

- tablă interactivă

Toate materialele ne sunt necesare pentru o clasă de 25 de elevi.

3. Pentru ce avem nevoie de laboratorul de științe?

Cu toate că trecem printr-o perioadă dificilă și suntem o școală mică din mediul rural, actul didactic A CONTAT și CONTEAZĂ pentru dezvoltarea procesului instructiv-educativ. Acest lucru se poate realiza prin depășirea limitelor învățământului tradițional, prin folosirea unor mijloace moderne de predare-învățare-evaluare. Elevii sunt atrași în zilele noastre de mediul online, de imagine și sunet, de jocuri didactice, de lecții interactive.

Demersuri realizate

În vederea soluționării problemelor anterior semnalate, conducerea școlii a căutat soluții de-a lungul anilor la sponsori locali, la administrația locală. Persoanele informate au fost părinții, întregul personal al școlii.

La capitolul modernizare, din păcate, școala nu poate ajunge la exigențele secolului  XXI. Deci, modernizarea școlii noastre este esențială. Dacă am dispune de ajutor financiar sau material, am reuși să rezolvăm toate aceste probleme.

 

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ȘCOALA GIMNAZIALĂ "MATEI BASARAB"
 • Localitatea Brebu Manastirei
 • Persoana de contact: STOICA ELENA MIHAELA
 • Telefon: 0762272632
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: admin
Localizare

Sat Brebu Manastirei Nr. 799, Com. Brebu Jud. Prahova

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica