• Elevi impactați: 150 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 Ciofrângeni
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Problema cu care ne confruntam este lipsa dotării sălilor de clasă cu materiale care ne-ar ajuta să ne atingem obiectivele cu succes. Funcționez în această școală din 2012 ca profesor pentru învățământul primar. Am avut și am în continuare copii interesați de actul educațional și părinți implicați în educarea copiilor lor. Rezultatele elevilor sunt foarte bune atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial, la examenul de capacitate.

Fiind în mediul rural, posibilitățile financiare nu sunt atât de mari, dar toți copiii au aceleași drepturi. Vrem să le oferim elevilor noștri posibilitatea de a învăța în prezența unei table interactive, cu un videoproiector fix în fiecare dintre cele 9 clase. Majoritatea lecțiilor noastre se desfășoară pe baza manualului digital, folosim diverse aplicații, prezentări și filme, documentare. Toate necesită aparatură modernă, de calitate. Suntem în secolul în care metodele moderne primează, sunt, într-adevăr, susținute de cele tradiționale, însă preferăm să fim ”în ton” cu ceea ce ”are priză” la copii.

Demersuri realizate

În fiecare an, în limita bugetului școlii, am încercat să îmbunătățim materialul didactic din școala noastră. Am obținut 20 calculatoare cu licență Windows10 prin proiectul ”Dăm click pe România”, am amenajat laboratorul de informatică, toate sălile de clasă au acces la internet. Am îmbunătățit fondul de carte al bibliotecii, am inițiat proiectul ”Școala după școală”, dat fiind faptul ca in 2019 am înființat o grădinița cu program prelungit. Am avut întotdeauna sprijinul colegilor, conducerii școlii, părinților și comunității locale.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr. 1 Ciofrângeni
 • Localitatea Ciofrangeni
 • Persoana de contact: Deaconu Mariana Cati
 • Telefon: 0745339583
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Cati Catrinescu
Localizare

Ciofrangeni 117250, Romania

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare in care te poti implica