• Elevi impactați: 40 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:SCOALA GIMNAZILA SINTAMARIA-ORLEA
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Electronice
Problema sesizată

Gradinita cu Program Normal Sintamaria-Orlea este o grădiniță deschisă tuturor. Este instituție de învățământ preșcolar care acordă un interes ridicat nevoilor copiilor, părinților, dar și comunității și care urmărește dezvoltarea mediului educațional și aducerea de beneficii pe termen lung învățământului, cu cadre didactice devotate si interesate de viitorul copiilor.

Tinand cont de faptul ca majoritatea parintilor  lucreaza de dimineata pana seara si neavand timp sa se ocupe de copii (multi parinti au dorinta de a se ocupe de ei, dar nu au timp) si de beneficiile pe care le are o gradinita cu program prelungit asupra unui prescolar ne dorim foarte mult sa transformam gradinita noastra intr-o gradinita unde prescolarii pot sta mai mult timp in siguranta in timp ce parintii sunt la serviciu:

sa se bucure de un program fix;
copiii sa socializeze si sa lege prietenii,
sa  poata interactiona mai usor cu alte persoane in afara colectivului cu care deja s-a obisnuit;
riscul ca cel mic sa petreaca timp cu o persoana necunoscuta si nepotrivita scade semnificativ;
copiii invata la gradinita ce sunt regulile si cat de importanta este respectarea acestora, astfel ca vor invata sa se raporteze la ele chiar si in mediul familial;
abilitatile specifice varstei sunt deprinse mai rapid (folosirea toaletei, reguli de igiena, imbracatul si dezbracatul).

Prin educatie si socializare se urmareste obtinerea capacitatii  copiilor de a explora noul, de a-si dezvolta stima de sine, capacitatea de a se adapta si de a face fata schimbarilor, de a-si forma deprinderi si notiuni necesare integrarii scolare si sociale.

Construirea unui sistem educativ deschis , modern, incluziv, orientat  spre  viitor, care il pune pe copil in  centrul educatiei, in scopul valorificarii potentialului, disponibilitatilor si nevoilor concrete ale acestuia. Asigurarea unui mediu care sa permita copiilor  sa se dezvolte in ritm  propriu, evaluat si integrat intr-un program educational personalizat. Valorile dominante  sunt: egalitate, cooperare, respect reciproc, atasamentul fata de copil, profesionalism, libertate de exprimare, receptivitatea la nou, creativitate si  entuziasm.

Demersuri realizate

S-a discutat mult despre aceasta problema, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Am primit multe solicitari din partea parintilor pentru a transforma gradinita cu program normal in gradinita cu program prelungit. Sunt si cadre didactice angajate la Scoala Gimnaziala Sintamaria-Orlea care au copii mici pana in 3 ani si ar fi o solutie buna si pentru aceste cadre didactice sa isi aduca copiii la gradinita cu program prelungit in aceeasi unitate.

Detalii de contact
Localizare

STR. PRINCIPALA NR 175 SANTAMARIA-ORLEA JUD HUNEDOARA

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica