• Elevi impactați: 75 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr.1 Dichiseni
 • Nevoi menționate: Bănci & Scaune, Biblioteca școlii
Problema sesizată

Mobilierul școlar existent este uzat, deși anual încercăm curățarea și lăcuirea lui, aspectul nu este unul plăcut, iar despre confort nici nu se poate pune problema. Consider urgentă această problemă, întrucât elevii au nevoie de o poziție cât mai corectă pentru activitatea de 6, 7 ore pe care o au la masa de lucru și pentru evitarea afecțiunilor coloanei vertebrale și/sau de circulație, este necesar ca tălpile picioarelor să se sprijine integral pe sol, spatele trebuie să fie drept, iar înălțimea pentru banca școlară trebuie să fie aceeași cu înălțimea coatelor, antebrațele fiind în poziție de 90 de grade față de brațe, ceea ce la noi nu prea se respectă, neavând un mobilier adecvat.

Biblioteca școlară trebuie reamenajată pentru a deveni cu adevărat un loc magic al cărților, care să se deschidă elevilor. Momentan avem o încăpere cu rafturi și cărți, fără sală de lectură, un spațiu impropriu, înghesuit. Spațiul fizic pentru amenajarea bibliotecii există, însă nu avem fonduri pentru amenajarea ei, ne sunt necesare rafturi, scaune și mese pentru sala de lectură.

 

 

Demersuri realizate

Pentru Școala Primară Coslogeni, structură a Școlii Gimn.Nr.1 Dichiseni s-a achiziționat mobilier cu ajutorul primăriei, însă fondurile sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile totale, așadar la școala gimnazială am rămas cu vechiul mobilier. Suntem o școală mică, cu un număr total de 179 de elevi în acest an școlar, așadar și bugetul este unul foarte mic și nu ne permite dotarea școlii corespounzător .

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Nr.1 Dichiseni
 • Localitatea Dichiseni
 • Persoana de contact: Bucur Cosmina-Georgiana
 • Telefon: 0730766406
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Cosmina Bucur
Localizare

Şoseaua Călăraşi-Feteşti 23, Dichiseni, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă