• Elevi impactați: 165 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială„Liviu Rebreanu”- Grădinița „Dumbrava Minunată”-structură
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Amenajări Exterioare
Problema sesizată

Spațiile de joacă în aer liber oferă oportunități pentru copii și sunt ideale pentru stimularea activităților fizice sau creative ale copiilor, incluzând printre acestea și pe cele preferate de ei in mod special: balansare, legănare, cățărare, alunecare,sărituri,alergare,desen,cântec și să exploreze lumea naturală prin joc liber.
Pe lângă activitățile zilnice, un program de învățământ performant trebuie să includă și activități de recreere și de petrecere a timpului liber.
Aceste activități trebuie să se desfășoare într-un loc de joacă atractiv, cu echipamente de joacă variate.
Ne dorim să bucurăm copiii care ne calcă pragul cu un loc de joacă special amenajat, modern și atractiv, chiar în curtea proprie, cu ansambluri de joacă diverse, adaptate nevoilor și particularităților specifice vârstei.
Scopul nostru este să creem un spațiu primitor pentru copiii din comunitate și în special pentru preșcolarii grădiniței noastre.
Amenajarea spațiului de joacă în curte va spori calitatea procesului instructiv educativ, va facilita desfășurarea unor activități didactice interesante și atractive de tip out-door pentru copii, va contribui la menținerea și întărirea sănatății copiilor, dezvoltarea armonioasă fizică și morală.

Demersuri realizate

Toate cadrele didactice din grădiniță au încercat găsirea de surse financiare alternative pentru amenajarea unui spațiu de joacă în curtea grădiniţei.
Am întâmpinat o slabă implicare și reticenţa societăţilor economice şi a mediului privat de a se împlica în activităţi de sponsorizare şi de sprijinire care necesită fonduri.
Am apelat și la părinți pentru a ne susține material/financiar, dar situația financiară a familiilor copiilor din grădiniță este la limită, unii plătind cu greu hrana zilnică a copilului.
Avem nevoie de asigurarea sprijinului financiar necesar susţinerii creerii unui spațiu de joacă adaptat.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială„Liviu Rebreanu”- Grădinița „Dumbrava Minunată”-structură
 • Localitatea Comanesti
 • Persoana de contact: BUZATU SIMONA-MIHAELA
 • Telefon: Click pentru a suna
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Simona Buzatu
Localizare

Strada Gării, nr.11

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Simona Buzatu
  iunie 9, 2022 at 4:10 pm

  Copiii au nevoie de spații de joacă și la grădiniță,nu numai în parcuri. Mulți copii ar veni mai încântați și atrași într-o curte cu aparate de joacă și culoare.

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bacau sau din regiunea Moldova.

Cazuri similare în care te poți implica