• Elevi impactați: 800 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic Emil Racoviță
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii, Electronice
Problema sesizată

Liceul nostru este unul mozaic cu clase teoretice și tehnologice, cu 40% dintre elevi din mediul rural (navetisti). Din cauza ratei de incidență Covid  în prezent se învată când online, când hibrid, când față în față. Clasele în sistem hibrid beneficiază de tablete pentru a preda. Pentru dezvoltarea competențelor sec XXI avem nevoie de table Smart. Elevii au nevoie de o educație de calitate, care să-i ajute sa capete autonomie în formarea lor.

Liceul are o bibliotecă improvizată în doua săli din internat. Nu este un fond de carte modern, nu exista CDI, nu există o sala de lectură, un cabinet multimedia. În cele două săli din internat există un mobilier vechi, cu un fond de carte existent de la unirea celor doua licee. În aceste săli din internat unde este biblioteca nu se pot ține activități culturale, mai ales ca exista și o trupă de teatru de 20 de ani în liceu. Toate activitățile (repetițiile) se realizează în săli de clasă iar spectacolele în Teatrul de păpuși, unde plătim chirie. Biblioteca liceului are nevoie de o sala multimedia, de mobilier adecvat, de fond de carte modern, de tabla smart, de sistem audiovideo.

Demersuri realizate

Nu s-a întreprins nimic concret până acum, doar promisiuni de la Primărie sau se speră achiziționarea lor prin proiectul Rose. Lecțiile in sistem hibrid se realizează cu tablete, care nu sunt performante. Tot ce tine de bibliotecă doar eu si cu clasele la care predau am mai donat cărți de literatură pentru a fi citite de elevi. Tot ce s-a desfășurat legat de trupa de teatru a fost în sălile de clasă sau la Teatrul de păpuși. În doar două săli de clasă există table Smart și câteva televizoare..

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic Emil Racoviță
 • Localitatea Baia Mare
 • Persoana de contact: Tatiana Cauni
 • Telefon: 0754013111
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: Tatiana Cauni
Localizare

Bulevardul Republicii, Baia Mare, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă