• Elevi impactați: 85 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:LICEUL TEHNOLOGIC PETRE IONESCU MUSCEL
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Teren de sport
Problema sesizată

În dezvoltarea lor, copiii au nevoie de mici stimulente și diverse elemente care să-i atragă, pentru a-și dezvolta corect simțurile. Astfel, este important ca aceștia să aibă posibilitatea de a se recrea, de a se da pe tobogan, în leagăn sau în balansoar, de a face gimnastică și de a se mișca. Cu un leagăn, o cutie cu nisip, un tobogan sau o căsuță în copac, locul de joacă va deveni o „grădină” plină de aventuri pentru cei mici.

În primii ani de viață, copiii învață în primul rând să își folosească sistemul motor și senzorial. Simțul tactil și echilibrul joacă un rol central în dezvoltarea percepției umane. Copiii sunt ființe fragile, care nu trăiesc doar în lumea reală, ci și într-un univers compus dintr-o mulțime de jocuri și activități distractive. Din acest motiv, părinții încearcă să-i înconjoare cu lucruri frumoase, care să le trezească plăcut imaginația și care să-i invite să petreacă timp de calitate, contribuind, astfel, la dezvoltarea lor psihică și fizică cât mai armonioasă. O mare parte a timpului, cei mici o petrec acasă, iar amenajarea spațiului interior și exterior al grădiniței devine o prioritate pentru adulți. Așadar, nu trebuie să lipsească:

- un leagănul de exterior și interior;
- un tobogan;
- un hamac confecționat din pânză sau sfoară (în curte, poate fi agățat de un copac, iar în interiorul clasei, de un suport special);
- o trambulină;
- un cort;
- o căsuța de lemn pentru curte;
- o lada cu nisip;
- jucării de exterior;
- mini teren de fotbal;
- două coșuri de baschet;
- piscină de copii;
- zidul de cățărat;
- jucării educative.

Demersuri realizate

S-au făcut demersuri pentru amenajarea spațiului de joacă, ne-am mutat locația de la vechea grădiniță. Locurile de joacă au o importanță majoră în cazul copiilor de vârste mici, care frecventează creșele sau grădinițele, iar nevoia de joc a acestora nu ar trebui în nici un fel desconsiderată de educatori sau părinți. Echipamentele și locurile de joacă pentru aceste grupe de vârstă sunt concepute special să ofere tipurile de activități corespunzătoare preșcolarilor.
Preșcolarii au nevoie de mișcare. Cred ca scopul grădiniței e să asigure un mediu cat mai cald copilului, mai ales la grupa mică. Totodată, să se joace mai mult si să se încerce ca scopul să fie sa se simtă copiii bine intr-un mediu supravegheat. Grădinița este un loc unde părinții își duc copiii pentru ca trebuie sa meargă la serviciu ca sa caștige bani. Așteptările mele de la grădiniță sunt normale.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: LICEUL TEHNOLOGIC PETRE IONESCU MUSCEL
 • Localitatea Domnesti
 • Persoana de contact: TRĂISTARU MARIA
 • Telefon: 0756825707
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: mariatraistaru
Localizare

Domnești 117370, Liceul Tehnologic ,,Petre Ionescu Muscel” Domneşti Str. Vlaicu Vodă, Nr. 2, Domneşti

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica