• Elevi impactați: 991 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Nr. 1 Motru
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator, Materiale didactice
Problema sesizată

Școala Gimnaziala Nr. 1 Motru este una dintre cele mai bune școli din județul Gorj, având rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele școlare, la examenele de admitere in liceu. Din păcate școala nu dispune si de o baza materiala adecvata performantei de nivel ridicat. Am avut elevi calificați la olimpiadele de fizica, de biologie,. Mereu elevii noștri la probele practice au avut de suferit. Astfel ei au fost obligați sa se deplaseze in alte localități unde exista laboratoare STEM, dotate cu table inteligente, videoproiectoare, de tot ce este necesar dezvoltării deprinderilor si abilităților de utilizare a instrumentelor moderne atât de necesare azi in orice domeniu.
Am avea nevoie de 4 pachete( ex.: Set Tabla interactiva multitouch 94", videoproiector 3700 lumeni si calculator incorporat cu windows 10 preinstalat) sau, separat, 4 table/ecrane interactive , de 4 videoproiectoare, de 4 laptop-uri si de 4 licențe de utilizare softuri educaționale ( gen Mozabook), pe care, ulterior prin sponsorizări sa le prelungim termenul de utilizare.
Așadar, deși suntem într-o zona miniera, defavorizata, va rugam pe aceasta cale sa ajutați si elevii scolii noastre sa se dezvolte armonios, sa fie competitivi ca si elevii altor scoli din marile orașe ale tarii

Demersuri realizate

Problema identificata este foarte veche. Am încercat prin diferite proiecte individuale sa dezvoltam baza materiala in domeniul IT, dar este prea puțin având in vedere ca avem un număr mare de clase(41). Calculatoarele sunt foarte vechi, obținute prin programul AeL, cu ajutorul ISJ Gorj, in 2008,videoproiectoare foarte puține. Am făcut demersuri către Primăria Motru, dar bugetul acesteia nu a permis realizarea acestui deziderat al tuturor elevilor si profesorilor. Am participat mulți dintre noi, profesorii, la cursuri de dezvoltare a capacității de utilizare de instrumente moderne IT in vederea predării interactive a lecțiilor mai ales in perioada pandemiei cu COVID, accesând o platforma Adservio . Din păcate fiecare de acasă deoarece lipsa unui sistem IT performant si- a spus cuvântul... Părinții au fost si sunt alături de noi in demersul de a obține acest laborator, dar suntem totuși intr-o zona miniera defavorizata, iar sponsorizările sunt insuficiente.

Detalii de contact
Localizare

Strada Minerului 3, Motru, România

934 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

934 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Malaele Mihaela
  mai 13, 2022 at 7:24 pm

  Am o nepoata la scoala d.voastra .

 • Hășcău Violeta Emanuela
  mai 13, 2022 at 3:35 pm

  Mult succes!

 • Manolescu Elena Simona
  mai 13, 2022 at 3:18 pm

  .

 • Oana Mincan
  mai 13, 2022 at 2:27 pm

  Elevii merită să aibă parte de aceste dotări.

 • Chitoran Claudia ionela
  mai 13, 2022 at 1:29 pm

  Sa aibă toate condițiile pentru elevi

 • DorinaCraciun
  mai 13, 2022 at 11:17 am

  Pentru o educație de calitate avem nevoie de tehnologie modernă.

 • Curcă IonSorin
  mai 13, 2022 at 9:05 am

  Sa aducem Scoala Gimnazială Nr.1 la standare europene.

 • Drula Emanuel
  mai 12, 2022 at 11:08 pm

  Elevii trebuie sa își desfășoare activitatea în condiții bune și sa se bucure de tot sprijinul comunității!

 • Drula Manuela
  mai 12, 2022 at 11:05 pm

  Succes!

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Gorj sau din regiunea Oltenia.

Cazuri similare în care te poți implica