• Elevi impactați: 65 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Godinești
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Am primit prin intermediul ISJ acum 15 ani un laborator de informatică, dotat cu calculatoare, dar, din păcate, acestea în mare parte nu mai funcționează, ori sunt depășite din punct de vedere al dotărilor și caracteristicilor. Elevii nu pot să își desfășoare orele de TIC in mod corespunzător, profesorii utilizează resursele personale, pentru orele de TIC existând doar varianta unui laptop pe care doar elevii sa vadă, nu și să lucreze individual. Ar fi nevoie doar de 10- 15 calculatoare legate în serie sau laptopuri, școala are internet. În urma cu 3 ani a început și reabilitarea școlii gimnaziale, iar elevii au fost mutați la școala primară din localitate, lucrând în două schimburi. Aici ne-am lovit de alta problemă, spațiul nefiind suficient de mare, iar distanțarea cerută de regulile pandemiei nu au făcut decât să agraveze situația. Prin urmare, ne aflăm momentan în imposibilitatea de a ține orele de TIC atât de utile elevilor, în condiții normale. Avem elevi care urmează mai departe licee cu profil matematică-informatică, iar aceștia pleacă cu lacune față de colegii lor de la alte școli. Am ajuns să preferăm orele online, aici măcar o parte din elevi lucrează pe laptop și pot realiza diferite sarcini virtual.

Demersuri realizate

S-a încercat introducerea scolii in diferite proiecte, am făcut demersuri către diverse instituții, persoane fizice sau juridice penteu donații, dar fara câștig de cauza. Am apelat, noi cadrele didactice, la diferite persoane pe care le cunoaștem si care lucrează in instituții unde se schimba des aparatura, de exemplu, la bănci, pentru a ne lua in evidenta sa ni se doneze macar unul doua dispozitive, dar nu am reușit pana acum. Primaria comunei nu dispune de bani pentru achiziționarea de calculatoare si toate celelalte echipamente, iar scoala fiind una cu elevi putini, banii proveniți din costul standard abia ajunge pentru cheltuielile regulate (gaze, curent, telefonie, internet, etc).

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Godinești
 • Localitatea Godineşti
 • Persoana de contact: Bordinc Alina Roxana
 • Telefon: 0765469260
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: alinuk83
Localizare

DJ672, Godineşti, România

4 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

4 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Bordinc Alina Roxana
  mai 6, 2022 at 2:44 pm

  Meritam

 • Eva Anișoara
  mai 6, 2022 at 2:01 pm

  Susțin acest proiect

 • Ciul maria magdalena
  mai 5, 2022 at 4:13 pm

  Scoala generala nr1 motru merita aceasta modernizare. Va sustin

 • Ciul maria magdalena
  mai 5, 2022 at 4:13 pm

  Scoala generala nr1 motru merita aceasta modernizare.

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Cazuri similare în care te poți implica