• Elevi impactați: 707 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Sascut
 • Nevoi menționate: Materiale didactice
Problema sesizată

Ma numesc Toma Madalina si sunt profesor de geografie la Scoala Gimnaziala Sascut, cu o vechime de 15 ani in invatamant!

Școala  Gimnazială Sascut, "mezina" școlilor  din comună, a fost construită spre finalul anilor '70, începutul anilor '80,  fiind inaugurată in anul 1982. Personalități marcante precum Ioan Athanasiu  (n.27 aprilie 1868, Sascut, d.20 iulie  1926, București) medic veterinar și fiziolog român, membru corespondent al Academiei Române, sunt la loc de cinste  in istoricul cultural al  comunei. Din  relatările primilor profesori și dascăli care au educat încă de la început  generații de copii (amintim aici, înv.  Costea Nicolae, Tofan Constantin, prof. Coman Lenuța, Gruber George, Turcu  Georgeta, Corobană Elena), școala dispunea de trei laboratoare complet utilate: fizica, chimie și biologie.

Astazi, recent renovată si modernizată, laboratoarele CDI, AeL, sala de sport si baza sportivă de aproximativ 2000 m2 completează resursele didactice puse la dispoziția elevilor. Din toate dotarile care s-au facut in scoala, a ramas in urma un laborator de geografie care sa fie dotat cu un kit educational necesar orelor de geografie, in special harti care ajuta elevii in decoperirea Geografiei si a mediului in care traiesc si isi desfasoara activitatea! Geografie este o disciplina care nu poate exista fara un suport geografic , elevii nu pot intelege fenomene si procese din orizontul local si de pe glob fara a vizualiza si lucra practic pe o harta!

Scoala are nevoie stringenta de un set de harti fizice si de unul politice! Nivelul de cunoastere al geografiei s-ar imbunatati simtitor in randul elevilor cu ajutorul hartilor geografice! Orele de geografie ar fi mai atractive si copii ar invata de placere geografia! Cu ajutorul hartilor se pot realiza la nivelul scolii concursuri de cunoastere a geografie, de identificare a tarilor si capitalelor Lumii, de recunoastere a Unitatilor de relief de pe continente si din Romania!

Cu totii ne aducem aminte ce satisfactie aveam cand reuseam sa descoperim la harta ceea ce in invatasem ! Ochii copiilor vad lumea si tara noastra  la scoala, pe harti geografice, motiv pentru care este necesare ca acestea să existe în școli la o calitate optimă.

Demersuri realizate

In prezent scoala dispune de harti, insa ele sunt vechi si la un nivel avansat de degradare. Unele din ele chiar nu mai pot fi folosite sau reparate, iar pe altele cu greu se mai poate citi! Impreuna cu elevii si parintii acestora am incercat sa reparam hartile, sa le atasam sipci de lemn, sau sa le lipim, insa dupa cateva utilizari, ele s-au rupt!

Scoala are 3 structuri, iar la fiecare din acestea hartile ori lipsesc, ori sunt intr-o stare avansata de degradare! Am incercat sa gasesc oportunitati de finantare , insa acestea nu s-au materializat!

 

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala Sascut
 • Localitatea Sascut
 • Persoana de contact: Elena Madalina Toma
 • Telefon: 0740071339
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: MadalinaToma
Localizare

Strada Principală, Sascut, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica