• Elevi impactați: 21 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Gradinita Rita Gargarita Bajenari -Branesti Ilfov
 • Nevoi menționate: Corpuri de clasă, Electronice
Alte nevoi ale scolii
Spatiu de depozitare tip magazie
Problema sesizată

Suntem o gradinita de cartier cu multe nevoi! Desi localitatea este intr o continuua dezvoltare a infrastructurii, gradinitele si mai ales cele de cartier  se pare ca mai au de asteptat mult si bine spre a fi dotate cu un minim necesar de aparatura tehnologica, materiale didactice , spatii de depozitare, loc de joaca.

Sunt educatoare la o grupa cu un efectiv de 21 de copii inscrisi. Acum trei ani de zile cand am primit post la aceasta gradinita, am intrat intr o incapere care aducea mai degraba cu un salon de spital, doar cateva zeci de plusuri, ciufulite si probabil imbacsite cu mult praf zaceau pe niste etajere din care pe ici pe colo se zarea cate un cui iesit de la locul lui (cuie pe care am grija din cand in cand sa le verific si sa le mai dau cate un ciocan sa le vina mintea la cap, sa stea frumusel la locul lor pana ne vom permite sa cumparam alte corpuri de mobilier). Stiam de la colega de la grupa alaturata ca si daca ma plang mai sus, raspunsul va fi: ”n-avem bani!”

Asadar, mi am adus de acasa toata recuzita, noroc ca am la activ o Scoala de arta si am ca hoby si reconditionarea de mobilier. M-am pus pe colorat peretii, pentru ca deodata camerele propriilor copii mi se pareau foarte incarcate, am dat jos de pe pereti cateva etajere, i -am confiscat scaunul de birou sotului si cate si mai cate am carat de acasa, ca la un moment dat mi-a zis: “mai ai putin si ma duci si pe mine acolo!” La sedintele cu parintii am dat de inteles ca avem nevoi mari la grupa, iar acestia au fost de acord sa contribuie pentru achizitie de consumabile si caiete de lucru; abia am reusit sa cumparam și o imprimanta color si de un Mos Nicolae,  un cadou comun copiilor, o bucatarioara, o tablita si un aprozar.

In rest, imi confectionez singura fel de fel de jocuri, marionete si ce mai e nevoie, mare parte din ele din  materiale reciclabile, dar cu tot efortul meu, nu e suficient. De as sti sa confectionez si un laptop si un videoproiector sau o magazie as fi cea mai fericita, dar asta n-am invatat! In consecinta avem mare, mare nevoie in primul rand de un laptop, un spatiu de depozitare, un videoproiector și orice lucrusoare noi pentru un spatiu de joaca mai frumos.

Demersuri realizate

Am discutat pe rând cu autoritățile relevante. Atât doamna director, doamna administrativ, cât și primăria s-au întors cu același răspuns al lipsei de fonduri. Părinții au contribuit cum au putut și am căutat să văd daca printre dansii cunosc forme care ar putea sa ne ajute cu sponsorizari. Pana atunci, continui sa improvizez din propriile puteri materiale.

 

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Gradinita Rita Gargarita Bajenari -Branesti Ilfov
 • Localitatea Branesti
 • Persoana de contact: Gațe Elena Daniela
 • Telefon: 0744265382
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Gate Elena Daniela
Localizare

Strada Mihai Eminescu 37, Brănești, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de , Comunitatea HartaEdu , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 5.000 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Gradinita Rita Gargarita Bajenari are nevoie de spatiu de depozitare, laptop si amenajare spatiu joaca
  Despre intervenție:

  Cosmin Manea, partener fondator al InstaShop, a contactat grădinița și a donat, pe persoană fizică, un laptop, un videoproiector nou și mai multe jocuri și jucării pentru copii. Mai jos, câteva mesaje de la părinții preșcolarilor:

  • Mulțumim, persoanei care s a gândit la copilași noștri, Dumnezeu să-I ajute! Și ii dorim multă sănătate!

  • Mulțumim! Ce gest minunat. Îi mulțumim și noi persoanei care a donat asa lucruri.

  • Îi mulțumim acelei persoane, și Dumnezeu sa îi dea înzecit.

  • Multumim din suflet acelei persoane minunate care le-a făcut o bucurie micutilor!

  • Mulțumim frumos persoanei care a făcut gestul aceasta minunat

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Ilfov sau din regiunea Muntenia.

  Cazuri similare în care te poți implica