• Elevi impactați: 25 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Primara Sirbi
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii, Conexiune Internet
Problema sesizată

Preșcolarii și elevii claselor primare au mare nevoie de sprijin de orice fel fiindcă și ei au dreptul la educație, la fel ca alți copii. Au nevoie și de un mediu educațional adecvat, cu materiale de calitate, cu o amenajare atractivă a sălii de grupă, cu materiale educaționale adecvate nivelului de vârstă și nevoilor lor, de mobilier adecvat, jocuri educative. Acestea vor ușura considerabil realizarea demersului educativ, vor bucura enorm copiii și ii vor stimula în cunoașterea și descoperirea multor lucruri noi, interesante și educative.

Am dori să facem o bibliotecă a școlii, ca un spațiu în care elevii să poată învăța, șă își facă proiectele și temele, să citească mai mult și chiar să se relaxeze.
Momentan în școală nu se afla niciun fel de biblioteca și de cărți.
În aceste vremuri în care elevii sunt acaparați de telefoane/tablete, lectura nu mai este o prioritate pentru ei. De aceea amenajarea bibliotecii trebuie să fie ca un spațiu funcțional, dar și estetic, pentru a răspunde cât mai bine nevoilor elevilor, dar și profesorilor care își pot desfășura lecțiile în afara sălii de clasă. Prin urmare, amenajarea unui astfel de spațiu este foarte importantă, pentru că o bibliotecă școlară este un loc primitor și creativ, care ar trebui să-i atragă pe elevi și să îi încurajeze să revină aici cu plăcere, ori de câte ori își doresc.

Demersuri realizate

Eu, personal, am urmat cursuri de specializare în domeniul biblioteconomiei și m-as putea ocupa de administrarea unei biblioteci, de realizarea și tinerea evidentei a fiselor de împrumut. Cadrele didactice din aceasta unitate au căutat mereu sa ajute și sa implice și alte persoane sau instituții în a asigura strictul necesar copiilor. Nu numai atât, dar și cu hainuțe, alimente, jucării, etc., au fost ajutați astfel și părinții, deoarece acești copii au o situație nefavorabila și în familie.

Detalii de contact
Localizare

Strada Principala

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica