• Elevi impactați: 1300 elevi
 • Grupa de învățământ: Liceu
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Colegiul National „Ion C. Bratianu”, Pitesti
Problema sesizată

Calculatoarele din laboratoarele de informatica sunt vechi si nu suporta instalarea anumitor programe mai noi sau versiuni noi ale programelor deja existente de care avem nevoie ceea ce ne impiedica in desfasurarea unor ore asa cum ne-am dori.
Aplicatiile merg „greu”, timpul de executie este foarte mare, se blocheaza, exemplificarea notiunilor predate, a algoritmilor prin aplicatii practice si evaluarea practica a elevilor este anevoiasa.
In fiecare an se realizeaza un upgrade a sistemelor, dar configuratia acestora nu permite prea mult.
In contextul noilor provocari lansate de predarea online sau in sistem hibrid, calculatoarele existente nu pot asigura fluxuri audio-video de calitate, in timp real, capabile sa ofere acuratete in cadrul interactiunilor dintre profesor si elevi, conducand astfel la o calitate redusa a continuturilor predate in astfel de conditii neprietenoase.
Colegiul este recunoscut la nivel judetean ca unul dintre centrele traditionale pentru organizarea olimpiadelor si concursurilor de informatica si nu numai. Innoirea sistemelor de calcul ar contribui semnificativ la imbunatatirea performantelor concurentilor, precum si la cresterea calitatii evaluarii performantelor acestora.

Demersuri realizate

Solutii:
- adaptarea orelor la baza materiala existenta
- upgradarea sistemelor de calcul existente
- achizitioanarea unor sisteme noi
Persoane implicate:
- profesorii de informatica
- directorii scolii
- comitetul de parinti
- comunitatea locala

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Colegiul National „Ion C. Bratianu”, Pitesti
 • Localitatea Pitesti
 • Persoana de contact: Voica Nicoleta
 • Telefon: 0745894309
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: vonicole
Localizare

Strada Armand Călinescu 14, Pitești, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica