• Elevi impactați: 20 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Nr.2, Sita-Buzăului
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator, Electronice
Problema sesizată

Existenta unui laborator de fizica într-o scoala este esențială. Nu se poate preda fizica fără experiment. Asa ca, în calitate de profesor de fizica, imi doresc sa fac lecțiile cât mai atractive și pe înțelesul elevilor. Pentru aceasta am nevoie de echipamente de care scoala nu dispune, cum ar fi trusele didactice pentru experimente la fizica, specifice fiecărui domeniu de studiu. Dintre acestea amintesc: mecanica și mișcare, interactiunea (forța, forța de greutate), electricitatea și magnetismul, termodinamica și căldura, optica, mecanica fluidelor, lucrul mecanic și energia, echilibrul corpurilor, etc. În prezent, la fizica realizam doar acele experimente care presupun utilizarea unor materiale pe care elevii le pot aduce de acasă. Sper exemplu pentru lecția "Circuitul electric" cer elevilor sa aducă beculete și baterii cu care realizam tot felul se circuite in serie și in paralel. Experimentul pentru lecția "Viteza", clasa a VI-a, se desfășoară sub forma unui concurs de mașinuțe, fiecare elev primind sarcina sa își calculeze viteza după ce și-a măsurat timpul, distanta fiind aceeași. Consider ca este constructiv sa folosim și astfel de aplicații, dar este necesar sa dispunem și de truse experimentale special concepute din punct de vedere didactic.

De asemenea ne sunt necesare un laptop și un videoproiector sau o tabla interactiva. Scoala dispue in acest moment de un singur videoproiector și doua laptopuri. Este greu sa prezinți experimente virtuale dacă nu ai mijloacele IT necesare.

Închei prin a spune ca predarea fizicii are la baza experimentul, acesta fiind mijlocul prin care elevul poate lega teoria de practica și de a identifica noțiunile învățate la scoala în activitățile pe care le desfășoară în viata de zi cu zi.

 

Demersuri realizate

Scoala noastră este structura a Scolii Gimnaziale Nicolae Russu, alaturi de încă alte trei scoli gimnaziale și cinci gradinite. Consiliul Local al Comunei Sita-Buzăului a reușit sa reabiliteze prin accesarea unor proiecte toate cele noua clădiri, opt dintre acestea fiind dotate și cu mobilier. Numarul mare de scoli și grădinițe face ca dotarea claselor cu cele necesare, in timp util, sa fie dificila. Precizez faptul ca niciuna din cele patru scoli gimnaziale nu dispune de un laborator de fizica. Noi suntem o scoala mica din mediul rural și doresc sa ofer acestor elevi condiții cât mai bune pentru învățare.

Detalii de contact
Localizare

Str. Sita-Buzaului, Nr. 509, jud Covasna

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Subscription Form (#6)

  Cazuri similare în care te poți implica