• Elevi impactați: 301 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
  • Urgența alertei: Urgenta
  • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "Gheorghe Dibos", comuna Manesti, judetul Prahova
  • Nevoi menționate: Echipamente de laborator
Problema sesizată

Satul Măneşti este aşezat in partea de sud-vest a judeţului Prahova la o depărtare de 25 km de municipiul Ploieşti.
În anul 1926 a fost numit un cadru didactic calificat care a deţinut si funcţia de director şi a început construirea unui nou local de şcoală pe un teren aflat în centrul satului. Construcţia a durat până în 1936, şcoala având două săli de clasă şi un birou pentru directorul şcolii. În anul 1947 a luat fiinţă prima clasă de gimnaziu. Un an mai târziu s-a realizat instalaţia de încălzire cu gaze naturale, fiind singura instituţie din comună racordata la sistemul de alimentare cu gaze naturale. În anul 1962 s-a realizat prima extindere cu două săli de clasă, iar în 1973 s-a realizat o nouă extindere constând în două săli de clasă, laborator de biologie şi chimie (transformată ulterior în sală de clasă), anexă laborator. Trecand timpul, ajungand in anul 2021, putem afirma ca prin fonduri europene am reusit sa o luam de la zero si sa construim o noua scoala, cea veche urmând a fi demolata. Dar pentru dotarea intregii scoli, nu am primit finantare. Neavand vreodata laborator dotat, ne dorim enorm ca incepand cu anul 2022 sa facem aceasta premiera, ne dorim ca elevii scolii sa se bucure, sa experimenteze reactiile chimice prin practica!

Demersuri realizate

Fiind la inceput de drum, am contactat autoritatile locale, ne-au ajutat cu mobilier, cu echipament pentru laboratorul de informatica.
Nu ne pot ajuta si pentru laboratorul de bio-chimie, nu au finante.
Ne dorim enorm sa avem pentru prima data in comuna noastra acel laborator de bio-chimie!

Detalii de contact
Localizare

Strada Principală, nr. 187, Mănești, România

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
  • Hagău Ana-Maria
    mai 4, 2022 at 2:41 pm

    Scaune și mese pentru elevi

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

Cazuri similare în care te poți implica