• Elevi impactați: 645 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”
 • Nevoi menționate: Electronice
Problema sesizată

Cabinetul de informatică al scolii este recent renovat, dar are nevoie de 30 de calculatoare, deoarece cele existente sunt uzate, cu o vechime mai mare de 10 ani. În prezent, orele de TIC se desfasoara in sala de clasa, utilizându-se telefoane smart (acolo unde exista) sau, în celelalte cazuri, predându-se doar partea teoretică.
Din bugetul scolii nu se pot achizitiona alte calculatoare, iar cele existente se deconecteaza singure de la internet, atunci cand se incearca utilizarea lor.
Cabinetul de informatică este de fapt o sala multimedia, dotată și cu o tablă interactivă. Recenta renovare a sălii a presupus refacerea rețelei electrice, igienizare, înlocuirea parchetului și recondiționarea mobilierului. Partea cea mai importantă o reprezintă schimbarea calculatoarelor, deoarece cele existente nu pot fi folosite continuu timp de 30 de minute. Pentru o disciplină care presupune in special activitati practice, este inadmisibil sa fie predata doar teoretic.
De ce am avea nevoie concret pentu cabinetul multimedia?
De 30 de desktopuri, cel putin cu procesor i5, de 30 de monitoare, 30 de mouse-uri fără fir și de încă un desktop și monitor sau laptop pentru profesor.

Demersuri realizate

Școala a aplicat pentru un proiect inițiat de primărie, în anul scolar 2019-2020, dar se pare ca primăria nu a acționat la timp și proiectul nu a mai fost depus în termen, așa că a rămas nerealizat. Sala de TIC a fost renovată recent, renovare ce a presupus refacerea rețelei electrice, igienizare, înlocuirea parchetului și recondiționarea mobilierului.
În ultimii doi ani, datorită pandemiei și desfășurării, în mare parte a orelor în online, demersurile pentru achiziția de calculatoare a trecut pe un loc secund. Asociația de părinți a școlii a încercat o finanțare, dar din același motiv, al pandemiei, fondurile de care dispune sunt foarte mici și nu permit o astfel de achiziție. Singura cale, pe care credem că am putea realiza si această dorință, este sponsorizarea. Firmele din oraș care și-ar putea permite acest efort financiar sunt foarte puține, orașul având o bază economică foarte slab dezvoltată.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa”
 • Localitatea Sighetu Marmatiei
 • Persoana de contact: Radu Mirela
 • Telefon: Click pentru a suna
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: mirelar1
Localizare

Str. Mihai Viteazul 41, Sighetu Marmației, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica