• Elevi impactați: 30 elevi
 • Grupa de învățământ: Școală profesională
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Colegiul Tehnic Petru Poni
 • Nevoi menționate: Amenajări Interioare, Electronice, Instalații electrice
Problema sesizată

În vederea acreditării/autorizării pe calificările SUDOR și OPERATOR MAȘINI CU COMANDĂ NUMERICĂ întâmpinăm dificultăți financiare (pentru a face achizițiile necesare de documentație tehnică, mobilier, mașini de metalizat, MUCN cu 2 sau 3 axe, aparate de măsură și control, aparate MIG, WIG, scule, SDV-uri, materiale etc), taxe către ARACIP, PROCEDURALE în legătură cu documentația necesară în acest scop.

Aceste calificări lipsesc în zona Roman dar există operatori economici (HIDROTERM SA, RATIS SERV SRL etc) care au nevoie de forță de muncă calificată.

Demersuri realizate

Demesurile nu pot începe din cauza faptului că încă nu avem aparatura de specialitate necesară pentru a putea întocmi un dosar de autorizație. În plus, este nevoie de plata unor taxe destul de ridicate pentru colegiu.

TRASEUL AUTORIZĂRII AR FI URMĂTORUL :

 1. Propunerea pusa in discutia CA al scolii;
 2. Întocmirea  dosarului de autorizare  pntru a fi transmis  la ARACIP (Agentia Romana de Acreditare a calificarilor in invatamantul preuniversitar;
 3. Definitivarea  atelierului;
 4. Incarcarea  dosarului  pe platforma ARACIP;
 5. Vizita  Comisiei;
 6. Obtinerea avizului  de la ARACIP   si includerea calificarii in planul de scolarizare pentru anul scolar 2022- 2023;
 7. Obtinerea  acreditarii cand grupa infiintata  termina anul III
Detalii de contact
Localizare

Bulevardul Republicii 1-3, Roman, Neamț County, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica