• Elevi impactați: 1125 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii
Problema sesizată

Şcoala Gimnazială„ Miron Costin” este o şcoală de cartier, situată aproape de centrul oraşului Bacău, cu o vechime de 50 de ani, cotată printre primele 5 şcoli din oraşul Bacău, fapt datorat rezultatelor bune obţinute la formele de evaluare tradiţionale – olimpiade, Evaluări Naționale, renumelui cadrelor didactice cu care școala se identifică și care atrag populația școlară, managementului responsabil și orientat către dezvoltare, ca organizație care învață.
Spațiul verde pe care dorim să-l amenajăm are o suprafață de 1500 m², este situat în curtea Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Bacău, este traversat de aleea principală de acces în școală. Terenul este proprietatea UAT Bacău, fiind în administrarea școlii pe perioadă nelimitată.
Din chestionarele de satisfacție administrate de conducerea școlii beneficiarilor educaționali ai terenului, a reieșit dorința tuturor acestora (elevi, profesori, părinți) de a da spațiului verde din curtea școlii o înfățișare plăcută care să fie utilizată ca mediu de instruire pentru activitățile formale, dar și ca loc de desfășurare al activităților nonformale, atunci când vremea permite. Arborii existenți dau impresia unei mini-păduri insuficient valorificată ca spațiu educațional din lipsa unei minime dotări logistice, sigure, accesibile și propice acestui gen de activități.
Ideile de amenajare au venit inclusiv din partea copiilor noștri, extrem de entuziasmați de posibilitatea de a desfășura ”open class in open garden”, astfel menționăm chiar exemplele ce vin dinspre aceștia: ore de clasă la discipline precum biologie, educație tehnologică, educație socială, istorie, educație plastică se vor desfășura în aer liber, putând facilita observația independentă, observația dirijată, apropierea de natură, aplicabilitatea cunoștințelor la viața de zi cu zi, proiecte tematice lucrate în echipă.
Din interviurile cu părinții participanți la activitatea de tradiție a școlii ”În lumea cărților” desfășurată în luna aprilie a fiecărui an, când părinți, copii și profesori citesc împreună în curtea școlii (avem mereu circa 400 de participanți) rezultă aprecierea acestui gen de activitate și de aici recomandarea de a amenaja spațiul, atât pentru plus valoarea educativă a demersului (care implică elevi, părinți, cadre didactice), cât și ca aplicare practică a principiilor educației ecologice și a unui stil de viață sănătos.
Spațiul care necesită gazon, bănci frumos amenajate, alei și sistem de irigare, va constitui un reper importat al comunității, devenind un mini-parc deschis activităților la care au acces membrii acesteia, astfel. Intenționăm ca și tradiționalele ședințe cu părinții să se desfășoare ”Open garden” dovedind astfel satisfacția implicării acestora.
Nu în ultimul rând spațiul va putea fi folosit și de beneficiarii programului de educație remedială, tip”Școala după școală”, pentru activitățile recreative, pentru activități extrașcolare nonformale, precum și pentru cele desfășurate pe parcursul Școlii de vară.
Beneficiarii direcți ai realizării acestui mediu de instruire nonformal sunt 1225 de elevi ai școlii, de la care a pornit ideea desfășurării unor ore în aer liber, împreună cu 76 de profesori și aproximativ 2500 de părinți.
Beneficiarii indirecți sunt membrii comunității/circumscripției școlare care beneficiază de un mini-parc amenajat în cartierul lor.
Scopul proiectului, așadar este stimularea implicării cadrelor didactice, a copiilor şi a părinţilor în activităţi recreativ-instructive, învățând despre empatie, prietenie, încredere în sine, mentorat în activități de tip outdoor.

Demersuri realizate

Într-o primă fază am încercat să amenajăm spațiu noi ca unitate de învățământ împreună cu Asociația Părinților, dar din motive financiare și din cauză că am întâmpinat dificultăți în a colabora cu Administrația Publică Locală nu s-a reușit amenajarea în nici un fel a spațiului.
De asemenea am încercat prin diferite proiecte cu ajutorul cărora am căuta sponsorizări, dar nici așa nu am reușit. În anul școlar trecut am încercat să amenajăm puțin spațiu cu câțiva paleți, pentru a face activități cu copii în aer liber, dar aceste mici amenajări nu au fost de durată. Așadar în ultimii 3 ani am tot încercat să valorificăm acest spațiu pentru a-l face cât mai plăcut copiilor pentru diferite activități, dar nu am reușit.

Detalii de contact
Localizare

Strada Miron Costin, Bacău, România

1074 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1074 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Benchea Andreea
  mai 13, 2022 at 7:43 pm

  Imi sunteti dragi!

 • Ferariu Cristina
  mai 13, 2022 at 5:40 pm

  Am copil în cls.6 la aceasta școla

 • Dascalu Mihaela
  mai 13, 2022 at 5:38 pm

  Vreau sa modernizăm Scoala, vreau viitor mai bun pentru copii!

 • Dinu Valentina
  mai 13, 2022 at 5:03 pm

  Copii au nevoie! Cred în dezvoltarea viitorului!

 • Ciomârtan Claudiu
  mai 12, 2022 at 11:20 am

  Mi-aș dori să aveți tot sprijinul în realizarea acestui proiect și să realizați spațiul pentru confortul, relaxarea și libertatea copiilor din școală.

 • Alexandra
  mai 11, 2022 at 12:33 pm

  Susțin acest proiect pentru a le oferi elevilor o experiență mai intensă so mai plăcută.

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Gavril Letitia
  mai 11, 2022 at 12:29 pm

  Pentru a ne bucura de activitatile in aer liber

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Mocanu Denisa
  mai 11, 2022 at 12:29 pm

  Este o idee grozava!

 • Roca Darius
  mai 11, 2022 at 12:26 pm

  Doresc sa fie rezolvate aceste probleme

 • Ungureanu Daiana
  mai 11, 2022 at 12:26 pm

  O idee buna! Un proiect frumos! Susțin!

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Tutu Catalin Ionel
  mai 11, 2022 at 12:26 pm

  Pentru ca sunt elev al acestei scoli si consider ca nu avem destule spatii verzi in care elevii sa isi petreaca pauzele

 • Lambru Tudor
  mai 11, 2022 at 12:26 pm

  Bacău are prea puține spații verzi

 • Roca Darius
  mai 11, 2022 at 12:25 pm

  Va sustin deoarece timp de 9 ani am fost elev la aceasta scoala si am sesizat aceleasi probleme, si doresc sa fie rezolvate.

 • Diana
  mai 11, 2022 at 12:25 pm

  Sustin acest proiect! Este important sa avem un spatiu in aer liber!

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • delia nascu
  mai 11, 2022 at 12:24 pm

  sunteti o scoala minunata

 • vrmarian
  mai 11, 2022 at 11:03 am

  Un proiect frumos

 • Catalina
  mai 11, 2022 at 8:16 am

  Sustin!

 • Toderasc Alexandra
  mai 11, 2022 at 12:00 am

  Copilul meu este inscris la aceasta scoala.

 • FRA
  mai 10, 2022 at 11:01 pm

  O idee minunată. Sper sa reușiți.

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Nicoleta Nico
  mai 10, 2022 at 9:33 pm

  O idee bună. Îmi doresc sa reușiți!

 • Mihaela
  mai 10, 2022 at 8:52 pm

  Copii de dezvolta foarte bine în aer liber!

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Celina
  mai 10, 2022 at 8:50 pm

  Este o idee minunata!

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Bogdana Romașcanu
  mai 10, 2022 at 7:19 pm

  Copilul meu învață la aceasta școală.

 • Olaru Vasile
  mai 10, 2022 at 7:08 pm

  Școala Miron Costin are nevoie de spațiu de relaxare

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Bacau sau din regiunea Moldova.

Cazuri similare în care te poți implica