• Elevi impactați: 30 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA PRIMARĂ ,,MUȘATINII”
 • Nevoi menționate: Construcții
Problema sesizată

Apariţia în ultimii ani a noi agenţi economici în municipiul Roman şi implicit extinderea ofertelor pe piaţa muncii, revenirea în ţară a unor familii plecate în străinatate au determinat creşterea cererii de şcolarizare în mediu privat pentru preşcolari şi şcolarii ciclului primar. Necesitatea înfiinţării cu perspective pozitive de dezvoltarea a unei şcoli primare private a plecat de la această nevoie/cerere  şi rezultatele sondării realizate în mediului potenţialilor beneficiari şi oportunităţile locale.       Înființarea Şcolii Primare „MUŞATINII”, în imediata vecinătate a grădiniței particulare, Grădinița PP. ,,Episcop Melchisedec”, care funcționează cu succes de 8 ani, este o ofertă care are cerere garantată şi perspective de dezvoltare, prin solicitarea părinţilor preşcolarilor absolvenţi ai grupei mari, multumiţi de formarea şi progresul copiilor.

Spațiul dedcat activităților din școală (clasa pregătitoare și clasa I, din anul acesta școlar) )este unul provizoriu, ocupat în clădirea Liceului Teologic ,,Episcop Melchisedec”, aflat în vecinătatea Grădiniței PP ,,Episcop Melchisedec”. Ne dorim pe viitor, să avem un spațiu propriu, adaptat activităților școlarilor de învățământ primar. Avem nevoie de o construcție nouă și modernă.

Demersuri realizate

Școala a fost înființată prin proiectul „Porţi deschise spre o nouă alternativă educaţională”. Depus în etapa de evaluare, a apelulului de proiecte, ”România Start Up Plus” (POCU82/3/7 - Creşterea ocupării locurilor de muncă non-agricol din zona urbană, privind accesarea finanţărilor în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, A.C.C.E.S Antreprenoriat, Consiliere şi Consultanţă pentru O Economie Sustenabilă, Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi /POCU /S/ 105156), proiectul a constat în elaborarea unui plan de afaceri pentru înființarea unei unități de învățământ privat  respectiv, o școală primară.  Suma câștigată a acoperit necesarul de mobilier, de materiale didactice, salarizarea angajaților.

Se caută soluții pentru a rezolva această problemă majoră, cu susținerea Fundației ,,Episcop Melchisedec” și a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: ȘCOALA PRIMARĂ ,,MUȘATINII”
 • Localitatea Roman
 • Persoana de contact: PÎCĂ DESPINA
 • Telefon: 0765053359
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Despina Pica
Localizare

Strada Alexandru cel Bun 4, Roman, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica