• Elevi impactați: 210 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT ”CURCUBEUL COPILĂRIEI” CRAIOVA
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Construcții
Problema sesizată

Din anul 2011 am primit in administrare un teren de 2400 mp pentru constructia unei gradinite cu program prelungit, insa, din pacate, municipalitatea nu a demarat niciun proiect in acest sens in acest timp. Ba mai mult, in acest an ni s-a solicitat renuntarea la drepturile de administrare.

Mentionam ca institutia isi desfasoara activitatea intr-un bloc de locuinte P+3 cu 8 grupe de program prelungit si cu solicitari de inscriere peste limita legala.

Cautam persoane specializate cu care sa ne consultam in vederea existentei unor solutii de construire, independente de fondurile administratiei locale, cu posibilitatea implicarii Asociatiei parintilor si cadrelor didactice Curcubeul Copilariei care ne este alaturi ,dar care, insa, se bazeaza doar pe colectarea declaratiilor de impozit pe venit de 3.5% (maxim 5000 lei/an).

Colaborarea presupune adaptarea unui proiect/documentatii existent/a provenit/a dintr-un proiect cu finantare europeana pierdut in 2012 sau realizarea unuia nou, estimarea costurilor totale si gasirea de solutii in vederea obtinerii sumelor necesare.

Demersuri realizate

In 2010 am solicitat Liceului Energetic Craiova cedarea terenului, deoarece liceul este in curtea acestei institutii. In 2011 am primit prin HCL terenul in administrare. Terenul era necesar, pentru ca institutia era prinsa intr-un proiect cu finantare europeana demarat de Ministerul Educatiei. Din pacate, in 2012 proiectul s-a incheiat, iar institutia a fost exclusa din motive birocratice (data proiectantului era cu 1-2 zile dupa data de prelungire a certificatului de urbanism iar ISU nu a dat avizul).

Anul acesta, consiliul de administratie al institutiei a respins solicitarea autoritatii locale de cedare a dreptului de administrare deoarece aceasta dorea construirea unei parcari supraterane care nu respecta destinatia initiala a terenului, respectiv construirea unei gradinite.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT ”CURCUBEUL COPILĂRIEI” CRAIOVA
 • Localitatea Craiova
 • Persoana de contact: Alexandru Maria Irina
 • Telefon: 0768008791
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: AlexandruIrina
Localizare

Strada Amaradia 70, Craiova, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica