• Elevi impactați: 450 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala Viziru
 • Nevoi menționate: Catalog digital
Problema sesizată

In epoca calculatorului, avem nevoie de tehnica specifica, respectiv catalog scolar digital / biblioteca virtuala, pentru a putea comunica in timp util prin mijloace moderne cu parintii si elevii si pentru o mai mare transparenta si promptitudine. Consideram ca acesta ar fi util atat cadrelor didactice cat si elevilor si parintilor deoarece ar putea avea acces mult mai usor la situatia scolara a propriilor copii, comparativ cu metoda clasica, traditionala, si utilizarea mult controversatului carnet de note.
Pe de alta parte consideram ca ar putea fi diminuat in limite rezonabile fenomenul absenteismului, parintele observand cu usurinta daca elevul plecat de acasa, nu cumva " s-a ratacit" pe drum. Pe langa catalogul virtual, consideram ca elevii ar putea sa-si imbunatateasca abilitatile intelectuale si sa inregistreze progres scolar prin intermediul unei biblioteci digitale, deoarece, in secolul internetului de viteze, nu mai sunt atrasi de vechile carti existente in dotarea bibliotecii unitatii noastre.

Demersuri realizate

Unitatea noastra incearca sa practice un invatamant modern, de calitate, dar la fel ca majoritatea scolilor din Romania, ne confruntam cu anumite lipsuri, in mare datorita lipsei resursei financiare . In vederea solutionarii acestei probleme, au fost purtate numeroase discutii cu factorii locali / agenti economici deoarece bugetul unitatii este redus, afectat in cea mai mare parte de scumpirile celor necesare functionarii unitatii ( energie electrica, termica, apa, etc). Agentii economici locali, au manifestat un mare grad de intelegere insa si ei au fost afectati in ultima perioada datorita starii existente la nivel national si nu dispun de sume excedentare. Avand in vedere faptul ca unitatea noastra se afla situata in mediul rural iar situatia financiara a parintilor este precara in general, nu putem apela la bunavointa acestora chiar daca si acestia doresc aces la un catalog digital sau la o biblioteca virtuala. Speram pe aceasta cale sa gasim posibilitatea modernizarii necesare astfel incat sa nu fim nevoiti sa prelungim aceasta dorinta.....si necesitate!

Detalii de contact
Localizare

Strada Brăilei 117, Viziru, România

34 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

34 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
 • Bălțat Rozica
  mai 15, 2022 at 10:46 pm

  dddfdgfghgf

 • Anghelescu daniela emilia
  mai 15, 2022 at 10:28 pm

  Va sustin deoarece e mai Bn Pentru profesori

 • Bacanu Ionela
  mai 13, 2022 at 9:52 pm

  Invat acolo

 • MACIUCA VIOLETA
  mai 13, 2022 at 10:40 am

  Important!

 • Sirbu Netuta
  mai 13, 2022 at 8:31 am

  Susțin

 • Adoroaie Marioara
  mai 13, 2022 at 8:16 am

  E foarte important pt viitorul copiilor nostri,aceasta biblioteca virtuala.

 • Trubuc Geanina
  mai 12, 2022 at 11:56 pm

  Susțin!

  Alerta postata

  Veridicitate

  Urgenta

 • Popovici Elena
  mai 12, 2022 at 9:42 pm

  Cred în voi!

 • Simona Rusu
  mai 12, 2022 at 9:39 pm

  Cred in misiunea acestei scoli

Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Brăila sau din regiunea Muntenia.

Cazuri similare în care te poți implica