• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Chilii- structură a Școlii Preofesionale, comuna Valea Ursului
Problema sesizată

Lucrez o școală din mediul rural, situată la 25 de km de orașul Roman, în care mare parte a localnicilor se ocupă cu agricultura, iar nivelul de educație al adulților este unul modest, majoritatea finalizând doar 8 clase. Îmi doresc să ofer copiilor din comunitate șansa unui viitor mai bun prin educație. În acest sens, îmi doresc să îi apropii pe elevii mei de lectură, să îi provoc să îndrăgească a citi, pentru că am convingerea că valorile și atitudinile promovate prin intermediul cărților îi vor ajuta să-și dorească mai mult de la viață, să aibă aspirații înalte, să lupte pentru a-și împlini visurile pentru ca, mai apoi, adulți realizați fiind, să revină în comunitate și să ajute la dezvoltarea acesteia. Avem o bibliotecă micuță, amenajată la școală, de care mă ocup împreună cu cadrele didactice din învățământul primar. Din păcate, fondul de cărți este vechi, neactualizat, ultima dotare importantă cu cărți facandu-se acum aproximativ 15 ani. Îmi doresc pentru elevii mei cărți actuale, atractive, care dezbat subiecte de interes pentru vârsta lor.

Demersuri realizate

În luna iulie a anului curent, am reușit achiziționarea câtorva cărți (aproximativ 15 volume) din bugetul școlii (școala coordonatoare are în subordine 4 structuri, deci costurile pentru dotarea acestora sunt ridicate și greu de acoperit), însă acestea sunt insuficiente pentru cei 60 de elevi de gimnaziu ai școlii noastre.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnazială Chilii- structură a Școlii Preofesionale, comuna Valea Ursului
 • Localitatea Chilii
 • Persoana de contact: SIMON ȘTEFANIA
 • Telefon: +40751037917
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: stefaniastefy
Localizare

Valea Ursului 617495, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Cazuri similare in care te poti implica