• Elevi impactați: 720 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala I. L. Caragiale, Pitești
 • Nevoi menționate: Echipamente de laborator, Electronice
Alte nevoi ale scolii
27 de calculatoare si 27 de camere audio-video performante
Problema sesizată

In contextul declanșării pandemiei de Covid 19, Școala  Gimnazială I. L. Caragiale, Pitești a incercat sa rezolve problemele legate de comunicarea cu elevii. In perioada cursurilor hibrid (jumatate dintre copii acasa - jumatate in clasă), pentru a putea asigura conditii de desfășurare  al procesului educațional online, s-au luat din laboratorul de informatica toate calculatoarele si s-au mutat în clase. Cu ajutorul unor webcam-uri s-a incercat asigurarea legaturii cu elevii de acasa. Nu mai avem însă laborator de informatica și nici sistemul de comunicare audio- video nu este grozav. In perioada în care s-au achiziționat camerele, acestea erau foarte scumpe si se gaseau foarte greu, așa că cele pe care le avem în dotare sunt pentru uz casnic și nu profesionale cum am avea nevoie.

Am dori să dotăm cele  27 clase cu calculatoare și camere audio - video performante, astfel incât să asigurăm condiții decente pentru activitatile din online iar elevii noștri să beneficieze de servicii educaționale de calitate. In același timp, ne dorim si să refacem laboratorul de informatică, pentru a-l pune la dispoziția elevilor care nu se află in online. Concret, Școala Gimnaziala I. L. Caragiale din Pitești are nevoie de 27 de calculatoare și camere video

Demersuri realizate

Cu ajutorul școlii, dar si al părintilor, s-au achizitionat camerele video,  care s-au montat pe grinda din tavan.  Distanța dintre tabla, profesor și cameră face ca sunetul și imaginea sa fie foarte proaste și de multe ori copiii din online se plâng ca nu văd si nu aud mai nimic. Numarul mare al imbolnavirilor și intrarea in online a multor clase, ne pun in dificultate prin lipsa infrastructurii.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnaziala I. L. Caragiale, Pitești
 • Localitatea Pitesti
 • Persoana de contact: Pandrea Mirela
 • Telefon: 0723404405
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Mirela Pandrea
Localizare

Pitești, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica