• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:ȘCOALA GIMNAZIALĂ SCURTEȘTI
 • Nevoi menționate: Biblioteca școlii
Problema sesizată

Dorința noastră este ca elevii noștri să reușească în viață! Pornind de la ideea că „Ceea ce sapă un copil devine propria-i posesiune.” – Charlotte Mason, solicităm ajutor pentru dotarea cu cărți de actualitate, specifice programelor școlare actuale, și modernizarea spațiului bibliotecii, ca acesta să devină mai primitor, modern, cel actual fiind destul de ostil (rafturi goale, neatractive, un spațiu fără lumina cărților, parchet deteriorat). Elevii noștri nu au posibilitate financiară să țină pasul cu cărțile apărute pe piața actuală, în librării. Nu au nici măcar librărie în sat. De aceea solicităm accesul la oportunitatea de sădi un sentiment de încredere că în școala lor există un loc în care cărțile sunt mereu prezente. Copiii care nu au acces la cărți sau la o lectură de calitate trebuie să depășească dezavantaje enorme atunci când ajung la societate. Un vocabular redus îi va influența copilului randamentul școlar de mai târziu, iar cărțile au un rol esențial în procesul de îmbogățire a bagajului lexical. Biblioteca școlii este primul lăcaș care poate asigura copiilor un început solid în călătoriile lor spre alfabetizare. MODERNIZAREA BIBLIOTECII ȘCOLII reprezintă un plus de valoare în ceea ce privește accesul copiilor din mediul rural la un drept esențial: dreptul la educație, prin cărți și activități care să le lărgească orizonturile.

Demersuri realizate

Pentru ca acest spațiu să fie accesibil atât cadrelor didactice și elevilor, directorii și ceilalți factori de decizie, inclusiv personalul din bibliotecile școlare, trebuie să aibă în vedere o întrebare importantă – ce valoare adăugată pot obține și obțin elevii și profesorii din accesul la serviciile și programele bibliotecii școlare?
Fondul de carte este vechi, deteriorat, se achiziționează câteva volume pe an din fondul primăriei, se primesc donații din bibliotecile personale ale cadrelor didactice. Biblioteca are un bibliotecar școlar calificat, cu educație formală în biblioteconomie școlară și pedagogie care oferă expertiza profesională necesară rolurilor complexe ale educației, dezvoltarea citirii și alfabetizării, managementul bibliotecii școlare, colaborarea cu cadrele didactice și implicarea în comunitatea educaționale.
Copiii din Scurtești au cerut de multe ori în scrisorile pentru Moș Crăciun cărți, iar acest aspect, alături de faptul că dascălii de acolo fac lucrurile cum trebuie ne-au determinat să apelăm la un ajutor. Să-i spunem un cadou pentru comunitate care în timp va rodi frumos. Educația este o prioritate!

Detalii de contact
Localizare

SCURTEȘTI

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica