• Elevi impactați: 146 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala Dumitru Ghenoiu
 • Nevoi menționate: Amenajare curtea școlii, Autobuz școlar
Problema sesizată

Elevii care au nevoie de autobuz școlar fac naveta dintr-un cartier al orașului, de la o distanta de 6 km, din cauză că școala din localitate a fost desființată. O parte dintre părinți a încercat sa găsească soluții proprii pentru a rezolva această problemă.  La începutul anului școlar s-au depus cereri la secretariatul unității prin care solicitau aprobarea unui mijloc de transport în comun. Distanta dintre școală și cartierul Tufeni nu poate fi parcursă pe jos pentru a ajunge la cursuri, mai ales că orarul este stabilit conform ciclului de învățământ, iar vremea nefavorabilă este un alt factor care împiedică acest lucru. În același timp, copiii care învață în această școală ar avea nevoie de un spațiu de recreere care sa îi inspire, să îi motiveze. Ne dorim să amenajăm curtea școlii cu băncuțe făcute din paleți viu colorați, să pictăm asfaltul, să aducem un plus de culoare pereților să îi atragem pe copii, crearea unui spațiu atractiv și plin de oportunități.  Considerăm ca organizarea spațiului este o condiție esențială dezvoltării emoționale și intelectuale a fiecărui copil.

Demersuri realizate

În prezent există un contract de prestări servicii cu un transportator privat, care nu poate asigura, conform programului și resurselor financiare, decât transportul elevilor de la ciclul primar, 30 la număr. Fiind organizat un program în 2 schimburi și fiind elevi de la clase diferite, cu ore de intrare sau finalizare a cursurilor diferite, nu s-au găsit resursele necesare pentru suplimentarea curselor, astfel elevii de la ciclul gimnazial nu au mijloc de transport la finalul orelor de curs.  Sunt zile în care pot doar sa fie aduși la școală, iar la plecare se organizează părinții.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnaziala Dumitru Ghenoiu
 • Localitatea Baicoi
 • Persoana de contact: Constantin Silvia Florentina
 • Telefon: 0734631417
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Silvia10
Localizare

Strada Unirii 9, Băicoi, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 06/12/2021, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 260.762 lei, exprimată prin Donatie financiara.
  Școala Gimnazială Dumitru Ghenoiu are nevoie de un autobuz școlar și de amenajarea curții
  Despre intervenție:

  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica