• Elevi impactați: 384 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială Bucșoaia
 • Nevoi menționate: Tabletă
Problema sesizată

Odată cu începutul pandemiei școala noastra a început să utilizeze platforma educațională Kinderpedia care are ca utilitate și catalogul electronic. Conducerea școlii a asigurat implementarea platformei educaționale, cadrele didactice au participat la  cursuri de formare pentru a putea utiliza toate funcționalitațile platformei și pentru a-i ajuta și pe elevi daca aceștia au întâmpinat dificultăți. Am descoperit împreuna cât de util și simplu poate fi sa avem toate documentele centralizate, să putem verifica orarul, să ne putem planifica activitațile - totul intr-un singur loc.

Catalogul electronic este un instrument foarte util, ușor de utilizat, care asigura comunicarea situației școlare in timp record (practic fiecare elev/părinte poate vedea situația școlară a copilului în timp real).

Profesorii folosesc telefoanele personale pentru a utiliza catalogul electronic, ceea ce crează unele dificultăți (unele telefoanele nu suporta aplicația mobilă a aplicației, ecranul este destul de mic etc.).

In total sunt necesare 40 de tablete, una pentru fiecare dintre profesorii din școală.

Demersuri realizate

Această problemă s-a suprapus cu problema copiilor care nu aveau dispozitive pentru conectarea la orele online. In această situație, ne-am concentrat pe rezolvarea problemelor pe care le aveau copiii, iar demersurile au fost în sensul procurării de dispozitive pentru elevi.

De asemenea, în perioada învățământului online, la nivelul școlii au  fost achiziționate tablete grafice pentru profesori, astfel încât aceștia să poată  desfașura ore de calitate.

In ceea ce privește catalogul electronic, profesorii au folosit telefonul personal (unii chiar și-au achiziționat telefoane noi pe care să poata instala și utiliza aplicația mobilă a platformei educaționale pe care o folosim la școală).

Detalii de contact
Localizare

Calea Bucovinei 32, Frasin, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .

  Cazuri similare în care te poți implica