• Elevi impactați: 22 elevi
 • Grupa de învățământ: Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "Octavian Voicu", nivel prescolar
 • Nevoi menționate: Cursuri de dezvoltare profesională, Dezvoltare Personală, Software/Abonament
Problema sesizată

Profesor la grădiniță din Bacău are nevoie de cărți și cursuri de formare

Sunt educatoare titulară la grădinița cu program prelungit din cadrul Scolii Gimnaziale "Octavian Voicu" din Bacau din 2010 si am dat urmatoarei trepte de scolarizare deja 3 generatii de copii (75) destepti, harnici, doritori sa descopere noi cunostinte si sa deprinda noi abilitati, priceperi si deprinderi.

Ma consider un cadru didactic implicat si dedicat meseriei, un profesor care nu se uita la ceas sa treaca timpul alocat serviciului, ci incearca sa dea copilasilor zi de zi, pas cu pas o motivatie a invatarii, o metoda de invatare noua si stimulanta, placuta si atractiva,  un exemplu de comportament decent si profesionist.

In acest sens am parcurs deja toate etapele de formare continua existente in invatamant: sunt educatoare  cu  gradul didactic I, sunt metodist si urmez permanent cursuri pentru formare necesare pentru obtinerea celor 90 credite necesare fisei postului. Toate aceste demersuri m-au implinit profesional si mi-au oferit o formare buna, dar vremurile se schimba intr-un ritm alert si suntem obligati sa facem fata noilor provocari - cum ar fi invatamantul online in pandemie - desi noi, cadrele didactice, nu am fost pregatite pentru acest lucru si nu detinem tehnnologia pentru a sustine aceasta activitate.

De aceea, mi-as dori sa obtin  o formare profesionala potrivita necesitatilor de astazi si vremurilor pe care le traversam, pentru a face fata cu brio prescolarilor si nevoilor lor de cunoastere si de lucru . Acestea se pot obtine prin achizitia de carti de specialitate, precum:

450 de jocuri educationale. Repere fundamentale in invatare si dezvoltarea timpurie a copilului - Viorica Preda
Jocuri potrivite pentru profesori inspirati si prescolari voiosi - Daniela Raileanu, Liliana Bujor
Dezvoltarea limbajului 5-7 ani, edit Gama
Educatia fizica in gradinita Stefania Antonovici
Proiectarea didactica in invatamantul prescolar, de Maria Matasaru
Caiet de observatie psihopedagogica a prescolarului de Maria Matasaru
Secrete metodice in didactica prescolara - Maria Matasaru
Jocuri matematice de Daniela Dosa
Didactica domeniului experiențial - Norel Mariana
Mentorat in didactica prescolara de Mihaela Paisi Lazarescu

Cursurile de specialitate de calitate care costa 150- 700 lei/buc.

Cel mai important in calitate de cadru didactic este accesul la resurse educationale moderne, placute copiilor, inovative. Acest lucru l-as putea obtine prin abonament dedicat la Twinkl cu ajutorul caruia voi avea acces la o vasta biblioteca de resurse educationale, adaptate curriculumui national, fise de lucru, prezentari, jocuri didactice, , povesti ilustrate, evaluari.

Acest demers ar impacta direct cei 22 de prescolari de grupa mica, dar si indirect generatiile viitoare de prescolari care vor intra sub directa mea indrumare didactica, cat si membrii familiei lor și comunitatea locala.

Demersuri realizate

Desi in Romania educatia este gratuita, iar legea prevede decontarea cursurilor de formare continua care sunt impuse de fisa postului pentru obtinerea celor 90 credite nici eu - cadru didactic, nici colegii mei nu avem acces la o astfel de educatie, ci la o formare profesionala sustinuta prin eforturile  proprii. De fiecare data primim raspuns ca nu sunt fonduri pentru educatie. Mi-as dori sa apuc vremuri in timpul carora statul sa investeasca in educatie, in formarea cadrelor didcatice astfel incat procesul educational sa fie unul de calitate privit holistic.

Solutiile gasite de catre mine de-a lungul carierei pentru realizarea formarii mele profesionale au fost doar cele din fonduri proprii, cum ar fi obtinerea unei diplome de facultate si a gradelor didactice, obtinerea celor 90 de credite necesare fisei postului an de an.

Am dorinta de autodepasire si de munca pentru formarea mea holistica ca dascal si imi doresc sa fiu sprijinita in acest demers pentru a reusi sa dau societatii multe generatii de prescolari cu o educatie de inalta calitate. Ajuta-ma ca sa ajut!

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala "Octavian Voicu", nivel prescolar
 • Localitatea Bacau
 • Persoana de contact: Iventa Aurora Adina
 • Telefon: 0234552061
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: Iventa Adina
Localizare

Strada Bicaz, Bacău, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .