• Elevi impactați: 60 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Scoala Gimnaziala "Ramnicelu" şi Şcoala Gimnaziala "Racoviţa", jud. Brăila
 • Nevoi menționate: Laptop
Problema sesizată

Buna ziua!
Sunt profesor de istorie la gimnaziu şi de engleză la clasele primare, la doua şcoli din mediul rural, în judeţul Brăila. Datorită faptului că în ultimii 2 ani, orele au fost mai mult online, laptopul pe care l-am folosit până acum s-a stricat. Acum folosesc o tabletă, pe care îmi desfăşor cu mare dificultate orele. În acest moment orele sunt online doar la Şcoala Gim. Racoviţa. La această şcoala am şi orele de engleză la clasele primare (CP-IV). La aceste clase, învăţarea limbii engleze se bazează foarte mult pe ascultare/audiţie, un lucru pe care tableta nu mi-l permite să-l fac. Datorită faptului că nu este forte performantă, atunci când dau prezentare, sunetul nu se aude şi la elevi. Ei vad doar imaginea şi nu pot auzi si sunetul. Engleza făra audiţie la cei mici este foarte greu de învăţat. Din acest motiv aş avea nevoie de un laptop .
Îmi doresc foarte mult să-i pot ajuta pe elevii mei să-şi poată dezvolta cunoştinţele legate de limba engleză şi cele legate de istorie.

Demersuri realizate

Şcoala nu are un laborator de informatică dotat cu laptopuri, de unde aş fi putut, eventual, imprumuta în această perioadă un laptop. Şcoala nu dispune nici de fonduri prin care să poată achiziţiona laptopuri pentru cadrele didactice. Există un proiect depus de Primaria Comunei Racoviţa, proiect în care sunt menţionate şi tablete pentru elevi şi laptopuri pentru cadrele didactice. Tabletele au ajuns la elevi, dar laptopurile nu au ajuns la cadrele didactice.
Vă mulţumesc!

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Scoala Gimnaziala "Ramnicelu" şi Şcoala Gimnaziala "Racoviţa", jud. Brăila
 • Localitatea Râmnicelu, Racovita
 • Persoana de contact: SIMION VIOLETA
 • Telefon: 0735730585
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: violetasimion2009
Localizare

Strada Brăilei nr.27, com. Râmnicelu, jud. Braila

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .