• Elevi impactați: 818 elevi
  • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Liceu, Preșcolar, Școală profesională
  • Urgența alertei: Foarte urgenta
  • Unitatea scolara:Liceul Teoretic ”Constantin Romanu Vivu” Teaca
  • Nevoi menționate: Cursuri de dezvoltare profesională, Dezvoltare Personală
Problema sesizată

Suntem un colectiv de 64 de cadre didactice, care intram in conexiune cu cei 818 elevi. Ne desfasuram activitatea in cele 4 locatii pe care scoala noastra le administraeaza.

Pandemia a dus cu ea si o noua abordare a actiunii de predare-învatare, cat si o presiune a timpului asupra noastra legata de continuturile vaste ale programei scolare. Odata cu ”scoala online” a trebuit să ne organizam in asa fel incat sa dam posibilitatea elevilor nostri sa nu ramana cu lacune in invatare, dar in acelasi timp, sa fim preocupati si de ”starea lor de bine”. A fost o perioada, si inca mai este, a experimentelor si a experientelor personale. Internetul ne-a oferit cursuri online gratuite si webinarii prin care sa invatam cum sa predam si cum sa folosim resurse educationale deschise.

Lucram cu elevi care provin din medii defavorizate care, de multe ori, vin la scoala incarcati negativ-emotional si care creaza probleme de comportament pe care le gestionam cu greu sau, care ne depasesc. In acelasi timp, pot spune ca, sunt oferite aceste cursuri contra-cost. Aceste costuri, de multe ori, nu ni le permitem din cauza salariilor mici ale profesorilor.

Nevoia noastra  consta in:

cursuri de formare in domeniul TIC si de explorare a resurselor oferite de internet;
cursuri de formare in  domeniul psihologiei copilului;
cursuri de formare prin care sa invatam gestionarea emotiilor  copiilor si ale noastre;

Demersuri realizate

Majoritatea colegilor din scoala au urmat cursul ”CRED” pentru ca a fost oferit gratuit de minister si pentru ca era nevoie de un curs care sa explice noua abordare a continuturilor la nivel de gimnaziu.

Avem colegi care sunt interesati sa obtina gradele didactice si multi colegi care si-au platit din propriul buzunar cursuri de formare. Suntem obligati sa avem, cel puțin din 5 in 5 ani, cursuri de formare contabilizate in credite. Nevoile de formare pe care le avem sunt mentionate mai sus. Ele sunt nevoi pe care le sesizam de aici, de la fata locului, unde ne confruntam cu realitatea. Avem nevoie sa invatam sa fim profesori ”altfel” intr-o societate ”altfel”, alta fata de cea in care si pentru care am fost formati.

Detalii de contact
  • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic ”Constantin Romanu Vivu” Teaca
  • Localitatea Teaca
  • Persoana de contact: Niculai Iacob (directorul scolii)
  • Telefon: 0745899002
  • Trimite e-mail
  • Alertă adaugată de: [email protected]
Localizare

str. Principală, nr. 604, loc. Teaca, jud. Bistrița-Năsăud

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

1 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
Adauga un comentariu
Dorești să oferi o donație?
Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
Fii tu primul care se implică! Click aici

Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul sau din regiunea .