• Elevi impactați: 29 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Gimnaziala George Bacovia
 • Nevoi menționate: Cărți
Problema sesizată

Elevii de la Școala George Bacovia din București au nevoie de cărți și manuale!

Din pricina pandemiei, biblioteca școlii s-a închis, iar eu ca profesor mă aflu în imposibilitatea de a continua Clubul de Lectură ale cărui baze le-am pus acum câțiva ani.. Majoritatea elevilor, membri ai clubului, provin din familii fără posibilități materiale. Aceste cărțo îmi sunt absolut necesare în activitatea pe care o desfășor alături de elevii mei pentru că mulți dintre ele nu au acces la cărți decât de la bilbiotecă.

Acestor copii li se încalcă dreptul la educație gratuit, întrucât gratuitatea manualelor este stipulată clar în lege, dar ele lipsesc cu desăvârșire din școlile din România. Anul trecut elevii mei au fost nevoiți să își achiziționeze singuri manuale sau să le xeroxeze tot anul, deoarece școala nu a avut suficiente pentru cele 5 clase de pe nivel.

Demersuri realizate

Am făcut cereri către primărie, către edituri, cât și către fundații. Dar până în momentul de față nu am primit niciun feedback pozitiv, din păcate.

Singura metodă până acum a fost folosirea cărților la comun sau xeroxarea lor.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Școala Gimnaziala George Bacovia
 • Localitatea Sector 4
 • Persoana de contact: Balaban Alina Geanina
 • Telefon: 0728390703
 • Adresa e-mail: [email protected]
 • Alertă adaugată de: alina.balaban
Localizare

Strada Stoian Militaru, București, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă