• Elevi impactați: 200 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar, Preșcolar
 • Urgența alertei: Urgenta
 • Unitatea scolara:Liceul Teoretic ” Constantin Romanu Vivu ” Teaca
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Rechizite
Problema sesizată

Suntem o școală mare cu înca trei structuri în subordine: Scoala Gimnaziala Viile Tecii, Scoala Gimnaziala Pinticu și Scoala Gimnaziala Ocnița.

În doua dintre aceste școli avem un număr considerabil de elevi care provin din medii defavorizate, peste 200.

Acestora le lipsesc, de multe ori, rechizite (instrumente de scris și de desenat, caiete, coperte, ghiozdane și alte obiecte necesare parcursului orelor din scoală) si, în perioada scolii online, le-a lipsit aparatura prin care să se poată conecta cu profesorii.

Perioada incertă în care ne aflăm pune în continuare presiune pe elevi și profesori și fără instrumentele de baza pentru a participa la orele online și pentru a aprofunda materia, procesul educațional, din păcate, va avea de suferit.

Ne ajută concret rechizite pentru cei aproximativ 200 de elevi din structurile școlii ce provin din medii defavorizate și device-uri care să acopere chiar și parțial necesitățile lor.

Rechizitele de care am avea nevoie sunt: caiete tip dictando și pătrățele, instrumente de scris și de desenat, foi de flip chart, markere, caiete speciale pentru învățământul primar, carioci, creioane colorate, acuarele, hârtie colorată, foarfecă, lipici, pensule, ascuțitoare, blocuri de desen, penare;

 

 

Demersuri realizate

Am primit pachetul de  rechizite oferit de guvern, dar acesta cere ca familia să depună acte care să dovedească venitul din familie, lucru care ingreunează procesul și de multe ori devine inaccesibil din punct de vedere birocratic pentru famiile din mediile rurale.

Am primit diferite sponsorizări: ”Camionul de Crăciun” de la Tasuleasa Social, o fundație olandeza ce a adus rechizite și haine, Primăria din localitate a ajutat preșcolarii cu ”Tichetul social”, precum și cu achiziționarea a 150 de tablete pentru ”Școala online”, dar fiind vorba de un număr mare de elevi care învață în cele 3 structuri ale scolii, nevoia nu a fost acoperită în totalitate.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Teoretic ” Constantin Romanu Vivu ” Teaca
 • Localitatea Teaca
 • Persoana de contact: Niculai Iacob (directorul scolii)
 • Telefon: 0745899002
 • Alertă adaugată de: [email protected]
 • Adresa e-mail: [email protected]
Localizare

Str. Principala, nr.604, Teaca, Bistrița Năsăud, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă