• Elevi impactați: 14 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Foarte urgenta
 • Unitatea scolara:Școala Primară Ion Olteanu Chitila, jud. Ilfov
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Tablete
Alte nevoi ale elevului
14 tablete sau laptopuri pt clasele on-line ale elevilor
Problema sesizată

Dintr-o clasă de 15 elevi ai clasei pregătitoare B, Ion Olteanu, doar unul are un dispozitiv potrivit pentru școala online, în speță un calculator. Majoritatea acestor copiii sunt crescuți de mame singure sau de bunici, provin din familii cu venituri foarte mici, locuiesc în condiții precare (unii fără apă curentă sau încălzire) și au nevoie să fie conectați la locul care îi face fericiți - școala și doamna Sorana. Din 8 noiembrie 2021 am intrat în predare online și doar 3 au reușit să se conecteze, 2 de pe telefoane rudimentare, cu ecrane mici și sparte. Majoritatea nu au fost la grădiniță și menținerea unui ritm constant de învățare în pregătitoare este vital, pentru alfabetizarea lor și pentru prevenirea abandonului școlar.
Avem nevoie de 14 tablete sau laptopuri pentru acești copiii, pe care de obicei îi ocolim, dacă mamele ne cer ceva în parcare la supermarket, dar care au nevoie de ajutor pentru a-și depăși condiția socială precară și a deveni membri educați ai societății pe care cu toții ne-o dorim.

Detalii de contact
Localizare

Strada Ion Olteanu, Chitila, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă