• Elevi impactați: 265 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu gimnazial, Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Școala Gimnazială nr.1 Sinoie, jud. Constanta
 • Nevoi menționate: Calculatoare/Laptop-uri, Cărți & Manuale Școlare, Dulapuri & rafturi, Videoproiector
Problema sesizată

Ca profesor de limba și literatura română îmi doresc să dezvolt apetitul pentru lectură în rândul elevilor mei, iar acest lucru, în vremurile actuale când se citește din ce in ce mai puțin este tot mai greu. Acest lucru ar putea fi posibil cu o bibliotecă dotată cu cărți ale scriitorilor contemporani și un mediu prietenos care sa îmbie la lectură. Elevii sunt dornici de acest lucru, cei din clasa a VI-a fiind întrebați ce citesc în timpul liber, mi-au răspuns că pe Ion Creangă. Desigur ca este indicat și acesta, dar și cei contemporani, cu ilustrații, plăcut vizuale, haioase și cu dezvoltare pentru partea emoțională, care este mult încercată in aceste vremuri de izolare. Dacă reușesc utilarea și amenajarea bibliotecii în aceasta școală, apoi visul meu este sa realizez cluburi de lectură în cadrul cărora sa avem diverși invitați, fizic sau online, care sa ne prezinte o altă dimensiune a lumii, dincolo de satul lor, cu ajutorul cărora copiii sa poată îndrăzni sa viseze, sa-si poată depăși condiția și limitele impuse de un trai în mediul rural, care-i poate condamna la o inechitate de șanse în educație și implicit în viață. Ne-ar fi utile materiale didactice/auxiliare, mobilier, masute, rafturi, dulapuri, fotolii și videoproiector și laptop. Nu foarte multe, căci vorbim de o cameră existenta deja, de cca 15 mp. In speranța unei colaborări, vă mulțumim!

Demersuri realizate

Nu a fost considerată o necesitate primordială în fata altor nevoi de reabilitare. Este o școală rurala, unde atenția și finanțele au fost direcționate către grupul sanitar, încălzirea școlii, acoperișul, terenul de sport. Conducerea școlii, cu diferite sponsorizări a realizat parte din urgențe, însă pentru mine, acel colțișor de lectură ar fi poarta lor către adevărata salvare.

Detalii de contact
Localizare

Strada Mihai Viteazu, Sinoe, România

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Dorești să oferi o donație?
  Nici o companie nu și-a exprimat intenția de a ajuta această alertă.
  Fii tu primul care se implică! Click aici

  Doneaza prin SMS Trimite mesaj "ELEV" prin SMS la 8845

  Donezi lunar 2 euro și susții educația copiilor din comunități vulnerabile.
  Vezi detalii

  Donează online oricât poți către activitatea depusă de Narada

  Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de putere în plus Asociației Narada, care să facă bine și în numele tău.
  Poți dona orice sumă

  Doresti sa fii anuntat cand apare o alerta in apropierea ta?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul tau, atunci cand vor aparea.