• Elevi impactați: 13 elevi
 • Grupa de învățământ: Ciclu primar
 • Urgența alertei: Moderata
 • Unitatea scolara:Liceul Tehnologic Carol I
 • Nevoi menționate: Kit-uri Educaționale
Alte nevoi ale clasei
4 truse Lego We Do
Problema sesizată

Piața muncii este atât de dinamică încât schimbările care vor surveni peste 15 ani sunt greu de imaginat. Creștem o generație de copii care vor fi nevoiți să se adapteze din mers acestor schimbări și, dacă nu învață să utilizeze creativ tehnologia încă de la vârsta școlară mică, îi vom trimite în această lume cu un handicap major.

Mai mult decât atât, este nevoie să le formăm competențe în domeniul STEM, pentru a înțelege mediul înconjurător, pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite la problemele ce vor apărea, pentru a crea o lume mai bună. În acest context, îmi doresc ca încă de la început, clasa pregătitoare, cu cei 13 copii din mediu rural, între 6 și 7 ani, să facă cunoștință cu robotica și programarea, să învețe să construiască rovere folosind trusele Lego We Do, să investigheze schimbările din mediu, să folosească ozoboții și tabla interactivă pentru a învăța prin descoperire, pentru că viitorul a început deja!

Demersuri realizate

În ultimii doi ani, alături de Narada, am obținut finanțare pentru 21 de tablete, un laptop și o tablă interactivă cu care foștii mei elevi, acum la gimnaziu, au participat în peste 25 de proiecte internaționale, cu țări din Europa și Statele Unite ale Americii. Tabletele le-au fost de mare folos atunci când școala a trecut în online, sosind chiar cu o zi înainte ca școlile să se închidă. În această acțiune de strângere de fonduri am implicat atât părinții, prietenii și prietenii prietenilor, cât și entități bancare, partide politice din județ, asociații.

De asemenea, prin proiectele depuse în cadrul evenimentului european Meet and Code, am primit 4 ani consecutiv finanțări în valoare de câte 300 de euro, cu care am achiziționat 2 ozoboți și o imprimantă 3D.

Pentru a începe procesul de investigație al lumii înconjurătoare, la începutul acestui an școlar am achiziționat un număr de 14 lupe pe care le-am plătit eu integral. Cele 4 truse Lego We Do care mai avem nevoie au însă un cost ridicat pe care nu-l putem acoperi cu ajutorul părinților.

Detalii de contact
 • Institutie de invatamant: Liceul Tehnologic Carol I
 • Localitatea Prahova
 • Persoana de contact: Ana Clara Grecu
 • Telefon: 40724852345
 • Trimite e-mail
 • Alertă adaugată de: ana.grecu
Localizare

Calea Doftanei 377, Teșila, România

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro

Cum mă pot implica

În calitate de persoană fizică sau persoană juridica, poți susține acest caz prin donații în bani, în bunuri, prestări de servicii sau pur și simplu activitate independentă de voluntariat. Dacă ai fost impresionat de caz, însă nu ai în acest moment posibilitatea de a contribui, poți ajuta la creșterea awareness-ului său distribuind-o pe rețelele de socializare.

Pentru a începe să contribui la soluționarea problemei, contactează unitatea de învățământ sau profesorul aplicant pentru a stabili strategia pe mai departe. În acest sens, platforma îți oferă multiple opțiuni de comunicare; accesând unul din butoanele de mai sus, poți suna, trimite un mail sau un mesaj în platformă persoanei de contact pentru această alertă. Butonul “Cum ajung” îți va clarifica poziția exactă a școlii, însă te încurajăm să contactezi aplicantul și să îl notifici înainte de a face o vizită instituției.

Împreună cu profesorul, stabilește o strategie de acțiune și identifică punctele exacte în care ai putea interveni pentru soluționarea problemei. Ulterior anunță-ne și pe noi în legătură cu progresul colaborării cu școala pentru a putea marca problema (sau parte din ea) drept soluționată.

Conectează-te cu persoana de contact
Am intentia de a dona produse/servicii
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

Vreau sa transmit un mesaj
Formular donatie (#1)

Completează următorul formular pentru a-ți arată intențiile față de alertă postată.

0 Susținători

Mesajul tău de incurajare va fi publicat

Publicând acest mesaj, ești de acord să primești notificări periodice din partea hartaedu.ro
mood_bad
 • Inca nu exista comentarii.
 • Adauga un comentariu
  Donații oferite
  În data de 15/12/2021, Blockchain Industries , a intervenit cu o sponsorizare în valoare de 5.835 lei, exprimată prin Bunuri & Servicii.
  Elevii din Valea Doftanei au nevoie de kit-uri educaționale Lego Stem
  Dorești să susții și tu această alertă?
  Implică-te folosind formularul de aici

  Doresti sa fii tinut la curent cu aceasta alerta sau cu oricare alta ce apare in apropiere?

  Lasa-ne numele si adresa ta de e-mail si vei primi un sumar al alertelor din judetul Prahova sau din regiunea Muntenia.

  Subscription Form (#6)